AA+ ONTWERPBUREAU

Niet klein, wel bijzonder fijn

In één oogopslag zien wij dat hier is gebouwd met oog voor detail, met kennis van zaken bovendien. We herkennen ossenoogjes, bewerkte hardsteen, sluitsteentjes in de hanenkammen, oude, afgebikte bakstenen. Ook als we even later de trotse eigenaars spreken, Annie en Fran, blijkt er alom waardering voor hun woning: “veel mensen geven complimenten en spreken soms over een schattig ‘poppenhuisje’. Ze hebben dan de zij- en achterkant over het hoofd gezien! Een tijdje geleden werden we door de gemeente onteigend. Onze nieuwe wens was toen eigenlijk een notariswoning maar die staat vaak in de breedte. Bovendien zijn in de buurt al enkele huizen in Belgische, Kempische stijl. We hebben na aankoop van de kavel nog veel werk gehad met het slopen, met asbest en het creëren van de ‘terp’; nu is er achter de verdiepte kavel naar de open veranda, de tuin en het water. In Kavel & Huis magazine kwamen we AA+ ontwerpbureau b.v., in casu Marinus Weijers tegen. Wij hebben contact gezocht, het bleek te klikken tussen ons. Marinus bleek een alleskunner die ons enorm heeft geholpen, meteen al bij het voortraject, de vergunningen, het ontwerp van de woning, het uitwerken van de tuin en zelfs het complete interieur, inclusief de trap! Zijn allround visie spreekt ons erg aan. Zodoende konden we gedurende het hele proces in goed overleg steeds de juiste keuzes maken. Over de kwaliteit van de gekozen materialen hoefden wij niet in te zitten, ook daar ging Marinus voortvarend achtereen. Het bleek een gouden greep van de architect om de woning een kwart slag te draaien op de kavel, met als gevolg dat we nu toch een prima indeling hebben met een entreegroep/trappenhuis en daaromheen links de keuken en rechts o.a. de woonkamer. Wij wilden vooral een overzichtelijke woning en één die geschikt is voor de oude dag. Slapen op de begane grond bijvoorbeeld.

Door een slimme zet kon de architect met name achter nog extra ruimte realiseren. Het uitzicht vanuit de living is gericht op het water plus de heerlijke, open veranda als kers op de taart! Het is echt AA+ geworden!” Ere wie ere toekomt.

Slim ontwerpen
Deze woning lijkt kleiner dan het feitelijk is. Door slim met de voorschriften om te gaan wist AA+ met name aan de achterkant een boel extra ruimte te creëren. Zo is de open veranda een fraaie, praktische aanwinst.

“Wij hadden al snel door dat je Marinus Weijers om een boodschap kunt sturen. Zo hebben we met een gerust hart niet alleen het Kempische woningontwerp in handen gegeven maar ook het hele interieur, alles eigenlijk. Niets was hem daarin teveel; hij gaat tot in de kleinste details voor perfectie!”

“We hebben Marinus Weijers de vrije hand gegeven; hij heeft ons alleen maar aangenaam verrast!”

De ontwerper aan het woord: Marinus Weijers

Marinus Weijers van AA+ ontwerpbureau is de ontwerper.

Een mooie lange kavel aan het water. Een uitdaging om daarop een passend huis te ontwerpen. “Annie en Fran wilden een huis in de stijl van een notariswoning, maar daarvoor was de kavel te smal. Het ontwerp is wel gebaseerd op een notariswoning maar qua positie op de kavel een kwart slag gedraaid. Het is een Kempisch huis geworden met detailleringen die bij deze stijl passen. Ook de keuze van de materialen  sluit aan bij de bouwstijl. Bijvoorbeeld een mix van oude afgebikte Belgische bakstenen voor de buitenmuren, verder de hardstenen plinten en raamdorpelstenen als ook de authentieke Oud-Hollandse antraciet genuanceerde dakpannen.

Er zijn veel elementen van de Kempische bouwstijl toegepast.. Bijvoorbeeld de brede voordeur met diagonale ruitindeling in het bovenlicht. De kap, die onderaan licht is geknikt met de halfronde zinken mastgoot. Ook de ronde dakkapellen zijn karakteristiek voor deze bouwstijl. Andere kenmerken zijn de aanbouwen, zoals een erker en een veranda aan de achterzijde. Het lijkt alsof deze in de loop der tijd zijn aangebouwd. Dat is bewust zo gedaan.

De woonkeuken ligt aan de voorzijde; woonkamer aan de achterzijde en tuinkamer/eethoek er tussenin.. Klassieke sfeer voor de woonkamer met centraal een grote schouw en haard. In de aanbouw een grote slaapkamer met badkamer. Boven een aantal logeerkamers en een werkkamer. In de ruime hal een trap die gemaakt is van rustiek eiken en die in detail is afgestemd op dit huis.

Een sfeervol Kempisch huis met veel doorgevoerde detailleringen.”

Waar vindt u ons
AA+ Ontwerpbureau
Kerkweg 77d | 2825 NA  Berkenwoude
Bel ons!

06 16 405 265

Mail

aa-plus@kliksafe.nl

 

Website

www.aa-plus.nl