ESBI HUIS

Out of the box bouwen

Er zijn meer boerderij-type woningen tussen Rotterdam en Hoek van Holland maar Chris’ woning is wel heel bijzonder met o.a. een visvijver in de voortuin, in de vorm van een kapschuur. Bij de forse woning ernaast valt direct het voorhuis-gedeelte op met ogenschijnlijk een stal-gedeelte met aflopende dakrand erachter. Ogenschijnlijk, want Chris heeft met zijn Esbi-Huis tal van verrassingen in petto! Hij vertelt: “Het begon een paar jaar geleden toen we door de gemeente werden uitgekocht uit de vorige woning, mijn vrouw leefde toen nog. Met gepaste tegenzin kon ik een andere kavel uitzoeken, het werd dit stuk grond van ca. 1200 m2.

De welstand wilde graag een boerderijachtige woning. Wij wilden zelf wel een modern huis met veel glas. Toen hebben we even gezocht in Kavel & Huis magazine en kwamen we terecht bij Esbi Huis B.V. Zij bouwen in houtskeletbouw, dat is lekker snel en goed geïsoleerd! Met de architect heb ik nog een flink robbertje ‘gestoeid’ haha, zo wilde ik aan de voorkant die schuine dakrand maar ook de rolstoel vriendelijke oprit eronder, lekker eigenwijs.

Ik wilde het huis/ de woonkamer helemaal tot boven open hebben met halverwege een verdieping. Ook wilde ik graag een trap in de entreehal, niet in de woonkamer. We zijn er uiteindelijk samen uitgekomen, mijn vrouw heeft het huis nog helemaal gereed gezien en er ook een flink deel van ingericht. We hebben leuke details gekregen zoals de betonnen lateien met de hanenkammen in een andere kleur; ik heb ook veel zelf gedaan maar dat is bij Esbi Huis geen probleem! Alles wat jij bedenkt, kunnen zij bouwen en goed ook! Opmerkelijk is dat zij alles net even iets netter doen dan je eigenlijk zou verwachten!” De woning is van buiten inderdaad bijna een boerderij met rieten dak maar verrast ons in elke hoek als we binnen komen. “Hier mag ik lekker doen wat ik wil, zoals een aparte kamer voor mijn mini-treintjes”, vertelt een trotse Chris. “Veel licht, veel ruimte (ca. 1800 m3!) en doordacht gebouwd, met het oog op de toekomst. Moet je die deuren zien met zo’n werkje erin, de muren met een plintje tegen het plafond en dan de aftimmering van de inpandige garage of de dubbeldikke deur van mijn schuurtje! Kijk, daar word ik blij van!” Een tevreden mens telt voor twee!

 

De welstand wilde graag een boerderijachtige woning. Wij wilden zelf wel een modern huis met veel glas.
Toen hebben we even gezocht in Kavel & Huis magazine en kwamen we terecht
bij Esbi Huis B.V. Zij bouwen in houtskeletbouw,

Waar vindt u ons

Esbi Huis. B.V.
De Sluis 23 | 7681 KA Vroomshoop

Bel ons!

0546 - 643 907

Mail

info@esbihuis.nl

Website

www.esbihuis.nl