FLIEROORD

Een herenhuis van stand

In het westen des lands is het best lastig om op een bestaande kavel een patriciërswoning te plaatsen. Wow, zijn we wel op het juiste adres, is dit de woning die Dick Nijkamp van bouwbedrijf Flieroord ons heeft beloofd? Hij vertelde ons eerlijk vooraf: “let op, deze woning is beslist iets groter/luxer dan gemiddeld…” Dick heeft gelijk, het is in alle opzichten een maatje meer, dit trotse bezit van twee heren, een waarachtig herenhuis aldus!

Bij dit indrukwekkende pand is meer dan 700 m2 bebouwd en er zijn twee verdiepingen, een fraai trappenhuis en nog een kelder. Eén van de eigenaars/bewoners heeft inrichting als liefhebberij en dat toont direct. “Ik wilde er van buiten én van binnen graag ‘iets leuks’ van maken. Met dit huis hebben we eindelijk het gevoel dat het helemaal goed is; we voelen ons hier ook echt ‘thuis’. Dan te bedenken dat de lokale welstand hier ‘best kritisch’ was. Er stond een verwaarloosd huis op deze kavel. Wij zijn na de sloop helemaal van scratch af aan begonnen. Rietgedekt viel hier niet in de smaak en ook enkele, andere ontwerpen haalden het niet. Bijna gaven we de moed op, tot ons Flieroord in een advertentie was opgevallen met hun stijl en het niveau van detaillering en afwerking.

Het bezoek aan Dick Nijkamp bleek een verademing. Er werd geluisterd en na dit voortvarende begin waren ook de eerste tekeningen naar onze zin.” Dit XXL-herenhuis kent een verfijnde detaillering en past eigenlijk naadloos op dit perceel van ruim 3000 m2 met fraai tuin-ontwerp. De formidabele uitbouw aan de achterkant valt zeker op; het blijkt feitelijk de zijkant van het gebouw; licht, uitzicht, binnen betekent hier ook bijna buiten! Mooie details zijn ook het traditionele metselwerk, de blauwe luiken, de negen dakkapellen, gemêleerde keramische dakpannen, vier schoorstenen, het hardstenen trasraam, gestileerde sierlijsten, zinken goten en hemelwaterafvoer. En dan het ‘Engelse stijl interieur! Op de begane grondvloer lijkt een soort ‘straatje’ te zijn gecreëerd waaraan diverse vertrekken zijn gegroepeerd. Kortom, écht iets aparts! Een mooi compliment tot slot van de bewoners: “Wij zijn zeer content met Flieroord, het zijn bijzondere vakmensen, zonder schreeuwcultuur die nooit eerder weg gaan dan het keurig opgeruimd is, echt klasse!

Dit XXL-herenhuis kent een verfijnde detaillering en past eigenlijk naadloos op dit perceel van ruim 3000 m2 met fraai tuin-ontwerp.

Waar vindt u ons

Flieroord
Spoelerstraat 2 | 7461 TW Rijssen

Bel ons!

0548 539 928

Mail

info@flieroord.nl

Website

www.flieroord.nl