FLIEROORD

Het absolute rustpunt

Als we na eventjes zoeken in prachtig groen gebied bij Nunspeet komen aanrijden vallen we ineens even stil... wow, dit is even iets anders, leuk! De eigenaresse heeft een drukke baan met een populair top-restaurant. Zij is voor het grootste deel zelf verantwoordelijk voor deze landelijke én romantische stijl. Bijna opgenomen in een voormalige appelboomgaard staat dit charmante huis, met eigenschappen van een Belgische stijl maar ook met Engelse cottage-trekjes. Dit is geen standaardklusje geweest voor de villabouwers van Flieroord! “Klopt helemaal”, zegt de trotse bewoonster, “ik weet precies wat ik wil en dat was niet altijd even gemakkelijk! Toch is dit helemaal geworden wat ik me ervan heb voorgesteld: mijn rustpunt! Met een baan die erg intensief is wil ik me nadien in alle rust kunnen terugtrekken, ook in het interieur is het weer net even iets anders dan bij andere woningen: ruim, open en vrij hoog.

Ik heb erg lang gezocht naar een geschikte bouwkavel. Maar nét toen ik die perceel-zoektocht bijna had opgegeven kwam ik dichtbij mijn ouders deze voormalige fruitgaard met wat schaapjes op het spoor! Via twee aanbestedingen kwam vervolgens Flieroord bij mij in beeld, meteen al na de eerste schetsen. Met mijn moodboard onder de arm heb ik met huisarchitect Robert Morsink veel overleg gehad maar in uitstekende samenwerking. Ook met Flieroord is gaandeweg voortdurend overleg geweest en hebben we zelfs tijdens de bouw nog dingen veranderd. Muurtjes erbij, bogen weg, indelingen, details, etc. Verder kon ik bij Flieroord gelukkig uitgaan van een totaalpakket; zo is ook dit huis gebouwd: veel genieten maar zo onderhoudsarm mogelijk, zo min mogelijk gedoe haha!

De uitstraling die ik graag wilde is een Belgisch/ Kempische stijl, wild verband metselwerk, met schelpenzand gemengde voegspecie, staande hanenkammen, natuurstenen dorpels en andere details, oud gemaakte dakpannen, geen trasraam maar een koppenlaagje, hoge ramen maar ook enkele ossenoogjes. Ik wilde het niet te ‘truttig’, een beetje stoer is immers ook leuk: de eiken toepassingen bij de veranda, sommige kozijnen en de a-symmetrische dakkapellen bijvoorbeeld!” We besluiten ons bezoek onder die heerlijke, open veranda bij de boomgaard… jawel, dit is écht een rustpunt!

opgenomen in een voormalige appelboomgaard staat dit charmante huis, met eigenschappen van een Belgische stijl maar ook met Engelse cottage-trekjes.

Waar vindt u ons

Flieroord
Spoelerstraat 2 | 7461 TW Rijssen

Bel ons!

0548 - 539 928

Mail

info@flieroord.nl

Website

www.flieroord.nl