GUSSEK HAUS

Robuust huis, dik tevreden wonen

Al van een afstandje valt ons een robuuste, gele baksteen op, een fraaie uitbouw met veel glas bovendien. Dit is het Gussek Haus dat wij op het oog hebben, Leila en Roel zijn de trotse bewoners. Het zijn momenteel toch vooral de vaak kleine, onzichtbare dingen waarin Duitse bouwers zich onderscheiden van ons. Leila vertolkt een tevreden gevoel: “wij woonden in Utrecht en tijdens de zoektocht naar een nieuwe woning kwamen wij op het spoor van Gussek Haus en nog enkele houtskeletbouwers. We besloten in te gaan op Gussek’s uitnodiging om naar de fabriek/showhal in Nordhorn te komen.

Dat zijn twee dagen op hun kosten en eigenlijk was het gevoel zo goed dat we niet eens meer naar anderen gingen kijken. Ook met Richard (Engelbertink) was de ‘klik’ er meteen en hij heeft het laatste zetje gegeven en ons perfect geholpen! Ons viel de detaillering op, bijvoorbeeld drievoudig glas dus een hoge isolatie, juist in combi met de supersnelle houtskeletbouw. Binnen een week stond het casco wind- en waterdicht overeind, leuk om te zien! En bijvoorbeeld de vloerverwarming is per kamer aangestuurd en alles met een hoog afwerkingsgehalte. Verder konden wij alle kleurcombinaties kiezen, deze gele baksteen was niet de standaardsteen maar niet eens zoveel duurder. Onze boiler wordt voor een deel gevoed door de zonnecellen op het dak.

Gussek Haus is overigens ook verantwoordelijk voor de welkome uitbouw. De gemeente wilde deze uitbouw niet in één lijn met de voorgevel dus het komt nu een metertje verder naar binnen dan wij en de architect wilden maar we zijn er heel erg blij mee. We houden van licht en uitzicht; Wij hebben dus wel iets meer glas dan standaard was gepland. In Duitsland zijn de ramen namelijk toch iets kleiner. Deze villa met één verdieping en een bergzoldertje heeft door de vorm geen enkele moeite met deze fraai gelegen maar toch bescheiden kavel van 400 m2. De bouw verloopt via houtskeletbouw met metselwerk ter plekke, in dit geval op staalfundering. Kozijnen, deuren en fraai gootlijstwerk zijn van hardhout uit eigen fabriek. Robuuste steen, een robuust huis en dik tevreden bewoners: “Richard bedankt!”

Het zijn momenteel toch vooral de vaak kleine,
onzichtbare dingen waarin Duitse bouwers zich
onderscheiden van ons.

Waar vindt u ons

Gussek Haus
Harplaan 19 | 7577 LP Oldenzaal

Bel ons!

0541 856365
06 10955311

Mail

r.engelbertink@gussek.de

Website

www.gussek-haus.de