PRESOLID HOME

Een –bijna- dorpje aan de Rijn

Wat krijgen we nu? We zijn op zoek naar de Presolid Home woning van Wil en Jan en we krijgen er een –bijna- dorp bij! Dit is onmiskenbaar Oegstgeest aan de Rijn en aan één van de oevers bevindt zich het dubbelcomplex van de trotse eigenaars. Dit witte, rietgedekte landhuis, lijkt met haar eigen omschrijving te ‘worstelen’: dit land-huis is immers bijna een water-huis. Met aan de rechterkant voornamelijk woon- en leefruimte, is links juist weer ruimte voor o.a. een amateur visrestaurantje (hobby van Jan) en een prachtig dubbel boothuis! De tussenruimte wordt als garage ingezet. De plek mag dan prachtig zijn, de woning-dubbelslag is zonder twijfel gebouwd door Presolid Home. Wil en Jan vertellen hoe het begon: “Wij hebben een historie in de scheepsmotoren en we komen allebei uit de buurt, Oegstgeest en Katwijk. Ons vorige huis is op loopafstand. Op zeker moment kreeg de gemeente interesse in uitbreiding van bouwgrond. Door die verkaveling kregen wij de kans om deze plek aan het Rijnwater uit te kiezen. Onze bouwplek meet ca. 1750 m2. Maar o.a. een zoon van ons zit ook hiernaast. Toen de kavel bekend was zochten we een geschikte bouwer die absoluut ook een groter volume aan zou kunnen, dit is echt iets voor een projectaannemer. We hebben wel een paar weken zitten Googelen hoor! Toen ik er na wikken en wegen uiteindelijk eentje gevonden had kwam een bevriende ingenieur met een prachtverhaal over een bouwbedrijf dat jaren later nog een topservice had gegeven bij een kennis. Toen we de namen naast elkaar legden bleek dat we allebei Presolid Home in gedachten hadden. In de praktijk vinden wij allebei dat het een absoluut tópbedrijf is. Allemaal keiharde en
deskundige werkers, geen onvertogen woord, meedenken met je wensen, ook als dat niet uitkomt en… je ziet er nooit eentje stilstaan! Alle puntjes bij oplevering worden systematisch en snel verholpen. Wij wilden zelfs een hele wand verplaatsen vanwege het uitzicht op de bootjes, no problem!

We hebben voor houtskeletbouw met stucwerk en een rieten dak gekozen. De complete dubbelwoning is in iets meer dan een half jaar opgeleverd en het woont in één woord: súper! We konden voor alles bij Presolid Home terecht en vandaar dat vrijwel alle andere nieuwe woningen ook door die mannen worden gebouwd!” Verder nog iets?

Nooit moeilijk doen
Het maakte niet uit wat we wilden, die vakmensen van Presolid Home zijn nergens te beroerd voor. Zo konden we precies krijgen wat we zelf bedacht hadden, zonder morren!

Het lijkt natuurlijk wel wat groot maar een gedeelte is bewoond door familieleden. En we hebben de kans samen aangegrepen. Het bijzondere is uiteraard wat ons hier verbindt: het water! En toch ook deze plek, we hebben hier al zo lang gewoond dus we voelden en voelen ons nu écht thuis!

“We wilden uiteraard optimaal zicht op het water…”

De ontwerper aan het woord - Architect: Arthur Winkel

Arthur Winkel is de ontwerper van het huis van Jan en Wil, dat door Presolid Home is gebouwd.
“Het huis ligt pal aan het water, de Oude Rijn. Het bestaat eigenlijk uit twee hoofdvolumes parallel aan elkaar, met elkaar verbonden door een tussenlid. Aan één zijde het hoofdhuis, aan de andere zijde een botenhuis en garage, daar tussen een garage/hobbyruimte. Vanaf het begin kwamen we al schetsend uit op deze opzet.
Door de goede ervaringen van anderen, wilden Jan en Wil graag een huis in houtskeletbouw. Er is lang nagedacht over de dakafwerking: dakpannen, leien of natuurlijk dan wel imitatieriet. Uiteindelijk is gekozen voor natuurlijk riet. Dat past ook het beste bij het ontwerp in relatie tot het waterrijke landschap. De wanden zijn wit gestuct met een plint van donkere baksteen en een donkere voeg.
De hardhouten kozijnen zijn als contrast met de witte muren antraciet geschilderd. Verfijning is gezocht in de detaillering, daarom zijn de relatief grote raamvlakken voorzien van horizontale roeden.
Een landhuis dat qua karakter een goede relatie heeft met het waterrijke landschap en de Oude Rijn.”

Waar vindt u ons

Presolid Home
Vonderweg 6
7468 DC Enter

Bel ons!

0547 384 077

Mail

info@presolidhome.nl

Website

www.presolidhome.nl