SCANABOUW

Een houten, gouden greep

Mia en Wim zochten een ander type woning, na voor 80 % procent gestopt te zijn met een biologisch dynamisch boerenbedrijf. Een oervorm van een huis moest het worden, een huis met een puntdak, zonder al te veel tierelantijnen. Als we aankomen in Dronten zien we direct wat deze bewoners bedoelen, al heeft ScanaBouw er toch weer iets bijzonders van gemaakt. Aan de voordeur lezen we de naam van een massage-praktijk: ‘De gouden greep’ en er is nog ruimte genoeg voor een volwaardige B&B! Wim vertelt: “we wilden wel naar een ander huis maar toch het zicht behouden op de weidse omgeving van deze regio rond Dronten.

Om de woning vrij ‘basic’ te houden hebben we nog even ‘gestoeid’ met de huisarchitect van ScanaBouw. Maar zeker zoals het nu geworden is, zijn we er erg blij mee, het is heel praktisch en wij zijn houtliefhebbers!” Mia voegt toe: “het lijkt ermee in tegenstelling maar voor we de kavel bouwrijp hadden moesten we wel 30 bomen rooien, de grond ophogen en in de clinch met de welstand. We hebben ons goed georiënteerd en we wilden per sé houtskeletbouw. Zo kwamen we bij ScanaBouw en eenmaal ter plekke in Huissen hadden we meteen een klik, het is al bijzonder dat de directie een enthousiaste jonge vrouw is, Laura. We hadden wel een eigen schets onder de arm en toen bleek pas hoe flexibel ScanaBouw is en ook hoeveel ervaring zij met houten woningen hebben! Verder hadden zij een faire prijs en een leuk uitgewerkt ontwerp.

Er waren vervolgens zelfs aannemers die niet eens wilden bouwen in Dronten!?; samen met flinke hulp van Wim heeft een met Scana goed bekende aannemer het gebouwd in minder dan een zwangerschap. Houtskeletbouw met een red cedar buitenkant.” Wim weet nog: “de meeste mensen zien die bouwperiode als een last maar dit was gewoon leuk, ik was van boer en masseur nu ook zo’n beetje bouwvakker geworden!” De woning heeft een mooie doorsteek van lichte entree bij de voordeur naar licht bij de achteringang/uitgang. Verder is er meteen een forse serre op de zon geïntegreerd. De kozijnen zijn opmerkelijk genoeg van kunststof (Hebo) maar de sfeer is als vanouds bij ScanaBouw: warm, gezellig, praktisch. Een gouden greep… maar dan van hout.

‘‘Om de woning vrij ‘basic’ te houden hebben we nog even ‘gestoeid’ met de huisarchitect
van ScanaBouw. Maar zeker zoals het nu geworden is, zijn we er erg blij mee,
het is heel praktisch en wij zijn houtliefhebbers!”

Waar vindt u ons

ScanaBouw Houtbouwsystemen
Nijverheidsstraat 2 | 6851 EJ Huissen

Bel ons!

026 - 32 55 160

Mail

info@scanabouw.nl

Website

www.scanabouw.nl