SILVERWONEN

Aan de ‘stille plas’

“Nee, we zochten niet per se een plek die aan het water lag. We vonden deze kavel bij toeval”, vertellen Claudia en Patrick. “In ons vorige huis hebben we tien jaar gewoond. We wilden graag zelf een huis laten bouwen. Veel kavels hebben we bekeken, maar geen enkele locatie beviel ons. We hadden de moed al opgegeven. Toen zagen we hier op deze plek een groot bord met daarop de tekst ‘Wonen aan de stille plas’. Het ging in totaal om vijf kavels. Ruime kavels voor vrijstaande huizen. Het plan was net in de verkoop. We waren meteen verkocht.

Richard Brok van ‘Silverwonen’ heeft het ontwerp gemaakt. Hij vervaardigde een eerste ruwe schets die ons bijzonder aansprak. Na de eerste schets hebben we onze wensen op papier gezet. We wilden een landelijke maar moderne bouwstijl. Een rieten kap had onze voorkeur, dat type past goed in deze landelijke omgeving.

Een huis met een menselijke maat. Geen huis waarin je kunt verdwalen. Ruimtes die op elkaar aansluiten. Vanuit het huis heb je aan één zijde, door de grote ramen, uitzicht op de stille plas. Aan de voorzijde is het meer besloten. De tuin hebben we door een tuinarchitect laten aanleggen.”

De contouren van de architectuur zijn doorgezet in het tuinplan. De vorm van de dakkapellen aan de voorzijde zijn ook terug te zien in de tuin. Vanuit het huis kun je de zichtlijnen in de tuin volgen. Dat maakt het huis optisch nog groter.”

“Het is een huis waarin we ons meteen thuis voelden. Ruimtes die een menselijke maat hebben. Zoals we wilden. Een huis met een permanent vakantiegevoel. Zeker dankzij het uitzicht op de ‘stille plas’.”

De contouren van de architectuur zijn doorgezet in het tuinplan. Vanuit het huis kun je de zichtlijnen in de tuin volgen. Dat maakt het huis optisch nog groter.

Tekst: Willem Smalen | Fotografie: Tim Bilman/Jurriaan Huting

 

“De rieten kap is geschoren met een horizontale belijning. Dat maakt het geheel minder volumineus”

De Architect aan het woord: Richard Brok

Richard Brok van Silverwonen: “De grootte van de kavel deed vermoeden dat je een ruim huis mocht neerzetten. Het tegendeel bleek waar. Er mocht maximaal 660 m3 worden gebouwd. Dat is niet groot voor deze locatie en voor een kavel van ruim 3000 m2. We hebben de keuze gemaakt om voor een deel vergunningvrij te bouwen. Daardoor kon het geheel groter worden. De bouwstijl is landelijk modern. Landelijk door de rieten kap, die goed aansluit bij de omgeving, modern door het gebruik van strakke vormen. De rieten kap is geschoren met een horizontale belijning. Dat maakt het geheel minder volumineus. Ik heb dit voor de eerste keer toegepast. De nok is afgewerkt met een strak aluminium profiel.”
Het ontwerp is een proces geweest tussen Patrick, Claudia en mij als architect. De klik was er direct. Dat was inspirerend.”

Waar vindt u ons
Silverwonen
Beukweg 73 | 7556 DD Hengelo
Bel ons!

074 - 2569110

Mail

info@silverwonen.nl

Website

www.silverwonen.nl