VILLABOUW MATTONE

Zien bouwen, doet bouwen

Als we met camera en statief van dit moderne woonhuis met mansardedak foto’s staan te maken, komt er van de naburige bouwplaats iemand met forse kruiwagen naar ons toe gelopen…”En?
Vindt u het mooi?” “Nou, zeker wel!” “Ik ben bij zowat elke baksteen betrokken geweest!” Trotser dan bouwer Rick (van Mattone) kan een bouwer niet kijken en terecht, zo vinden ook eigenaars Alice en Harold. Alice weet nog: “Rick is een jonge vent maar hij weet echt een heleboel en heeft ons geweldig geholpen. Zo is het hele bedrijf Mattone eigenlijk, beetje alsof het een familie is. Wij zijn destijds ons bouwverhaal begonnen met zoeken naar een fraaie kavel, aan de achtertuin hebben we mooi zicht op een watertje en een bosrand.

Dat open gevoel zochten we. Toen hadden we nog géén idee over een bouwbedrijf maar we zijn wel 4 mooie woningen in de buurt afgegaan, echt aangebeld en gevraagd wie de bouwer was. Soms hoor je klachten maar over Mattone waren de bewoners erg enthousiast, plus: wij hadden na ons eerste telefoontje echt een klik met Leo de Vos. Hij heeft ons echt perfect op weg geholpen maar tijdens de bouw Patrick ook en… eigenlijk vinden wij het hele bedrijf top! Mijn vader heeft in de bouwsector gewerkt en zelfs hij vindt dat er prima werk is geleverd, ook door architectenbureau Van der Padt en partners.

We wilden natuurlijk graag licht en ruim wonen. Het eerste ontwerp was direct raak, de creatieve toepassing van het mansardedak i.c.m. de speciale goothoogte zijn slimme vondsten. De panoramische vensters zijn ook een knipoog naar de jaren dertig; toch heeft de woning nu een moderne uitstraling. Wij vinden het praktisch en mooi! Er zijn binnen mooie, lange zichtlijnen gekomen. Meest bijzonder vinden wij dat Mattone echt met ons meedacht, ‘open minds’ zelfs als dat meer werk betekende. Verder hebben zij echt solide gebouwd met aandacht voor detail, zo bevestigde mijn vader als ‘reserve opzichter/ toezichthouder’. Zinken goten/ leidingen, stootvoegloos gevoegd, donker trasraam, de heerlijke veranda met koepel, etc. Wij zijn zo tevreden dat nu ook mijn broertje met Mattone gaat bouwen!” Juist! Zo doe je dat dus.

Meest bijzonder vinden wij dat Mattone echt met ons meedacht, ‘open minds’
zelfs als dat meer werk betekende. Verder hebben zij echt
solide gebouwd met aandacht voor detail.

Waar vindt u ons

Villabouw Mattone B.V.
Cypresbaan 36 | 2908LT Capelle aan den IJssel

Bel ons!

010 - 458 40 98

Mail

info@mattone.nl

Website

www.mattone.nl