XS ARCHITECTEN

Van huis naar ‘thuis’

Nog voor hij zich stortte op dit fraaie landhuis ontwierp Pascal Rijnders (XS Architecten) in samenspraak met François een fraaie tandartspraktijk. Toen dat perfect uitpakte kwamen Iris en François met hun eigen woning, een ogenschijnlijk ‘oud pijpenlaatje’ hun eigen woning verwijderd op weliswaar een prachtig bosperceel… Deze woning heeft inmiddels een ware metamorfose ondergaan en bijvoorbeeld een nieuw dak gekregen, van pannen naar rietgedekt en ook de bakstenen muren werden gestuct. Maar er gebeurde van alles, François: “tja, er moest ongelooflijk veel op de begane grondvloer worden aangepakt, al was het devies van XS om zo veel mogelijk van het bestaande te gebruiken.

Zo was de isolatie belabberd en zijn vrijwel alle ramen, deuren, kozijnen en vensters vervangen. De roedenverdeling op de ramen wijzigde naar liggende roeden. Het rietdak (‘een jongensdroom’) is uiteraard een ‘classic’ blikvanger, het wit voegt juist weer iets ‘casuals’ toe. Ook de eerst wat eenzaam gepositioneerde, hoge schoorsteen werd door Pascal als het ware ‘opgenomen’ in het rieten dak en werd zodoende meer deel van het geheel.” Iris voegt toe: “uiteraard is in het interieur heel veel gewijzigd. Zo vonden wij de woonkamer wat bescheiden en in elk geval veel te donker. Een eerste plan was om een aantal vensters te plaatsen maar veel stoutmoediger werd het toen dat een compleet glazen muurdeel werd! Dat vinden wij nog altijd een gouden greep!

De ruimte werd eerder naar de tuinkant toe vergroot maar daar kwamen nog eens extra vensters en een heerlijke, karaktervolle eiken veranda bij! Zo werd het hele klimaat binnen ineens lichter, ruimer, warmer en lijkt het nu of de tuin bijna doorloopt naar binnen toe, het glas gaat immers tot bijna beneden toe door. De entree, de keuken, een ruim kantoor zijn aangepakt en met de blik op de toekomst hebben we in overleg met XS de slaapkamer met een separaat bad en een douchekamer naar de begane grondvloer gehaald. Dit huis is nu in alle opzichten een ‘thuis’ geworden! Wij vinden dat Pascal Rijnders vooral goed luistert naar je wensen! Op het bureau vertalen ze zijn ideeën en onze wensen vervolgens in heldere 3D animaties, dat werkt subliem. Daarnaast is er – als het technisch kan en ook esthetisch verantwoord- alle ruimte voor je eigen plannen, zoals bij ons de badkamer/slaapkamer. Ieders wensen en ideeën in harmonie vertalen, zó hoop je toch dat een architect werkt?

De woonkamer was bescheiden en in elk geval veel te donker.
Een eerste plan was om een aantal vensters te plaatsen maar veel stoutmoediger
werd het toen dat een compleet glazen muurdeel werd!

Waar vindt u ons

XS architecten
Siliciumweg 23 | 3812 SV Amersfoort

Bel ons!

033-33 20 200

Mail

info@xsarch.nl

Website

www.xsarch.nl