Bij Droomhuis® vindt u de architecten en bouwers van vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen de geïnteresseerde binnen een vast stramien met technische gegevens en foto‘s een zo volledig mogelijk overzicht bieden van één of meer van hun woning-typen. Met daarbij veel nuttige informatie, zoals in welke regio‘s (of landelijk) de bouwer actief is.

BAAS Architecten

Die ene kavel tussen een woonwijk en een open watergang was voor Inge de kans om terug te keren naar het dorp waar ze opgroeide. Met haar ervaring als architect kwam ze met BAAS Architecten tot een woning in kubistische stijl... Lees meer!

ConverseArchitects

Een modern landhuis kan veel meer zijn dan de populaire combinatie van een strakke rieten kap, wit gestuukte gevels en zwarte kozijnen. Om dat uit te leggen maken we letterlijk een rondgang door de woning in een nieuwbouwwijk...Lees meer!

Gussek Haus

Karina en Frank hebben in Europa vele bouwstijlen en bouwmethoden gezien, zodat ze heel goed wisten welke kwaliteit er mogelijk en gewenst is bij de realisatie van hun passief huis. In een van de uitbreidingswijken van...Lees meer!

Presolid

Als professionele hoveniers stond het voor Annemien en Martien vast dat hun kavel veel buitenruimte moest hebben die ze zelf konden inrichten. Dat het ook nog vrij, in de hoek van een...Lees meer!

Vidazz

Op een open veld, naast een natuurgebied en tegen de Utrechtse Heuvelrug past een woning die doet denken aan agrarisch gebruik uit het verleden. Deze woning is dan ook een hint...Lees meer!

Barentsz Ontdekkingshuis

In een houten huis moet je het hout ervaren. Dat is zeker het geval bij dit Barentsz Ontdekkingshuis dat heel toepasselijk in een bosrijke bestaande buitenwijk van Baarn staat. De bewoners ervaren het als een...Lees meer!

Esbihuis

De woning van Paula Groenink moest aan een gedetailleerde beeldkwaliteit voldoen, zodat het past in de landelijke opzet van de straat. Zij zocht vooral een bouwer aan wie ze een duidelijke, maar ook...Lees meer!

Lichtenberg Bouwbedrijf

Een bosrijke omgeving is altijd een inspiratiebron voor sfeervolle villa’s. Een oude buitenplaats in de bossen van Doorn gaf zelfs de mogelijkheid op een cluster van negen kavels een eenheid van verschillende...Lees meer!

Roscobouw

Op een grote kavel met weids uitzicht konden Natascha en Maxim welstandsvrij een woning realiseren. Die mogelijkheid benutten ze om hun ideale woning te verwezenlijken. Geïnspireerd door ‘hun grootste... Lees meer!

Scanabouw Tiny House XXL

In de bosrijke omgeving van Ede staat een woning die opvalt door de hoge, gesloten houten voorgevel over bijna de hele breedte van de kavel. Direct na de voordeur geeft deze woning de geheimen prijs die. Het is letterlijk... Lees meer!

Brummelhuis

Die ene kavel op de hoek van de nieuwbouwwijk in Deventer, met het vrije uitzicht op een schapenweide was precies wat Esther en Hans zochten om een keer hun eigen woning op te kunnen laten bouwen. Het werd een...Lees meer!

Finnhouse Houtbouw

Een groot boerenerf met historische opstallen is een kwetsbaar landschapje. Daar moet je gevoel voor hebben als je daar een moderne woning aan toe wilt voegen. Hans en Marieke lukte dat door hun eigen plannen door... Lees meer!

Livingstone

Dat kubisme een architectuur is die vele uitvoeringen kent, bewijst de woning van Tom en Irma. Hun voorkeur voor een kubistische woning wilden ze gepaard laten gaan met speelsheid, waardoor het...Lees meer!

SelektHuis

In een uitbreidingswijk van een Brabants dorp springt een stoere, witte woning uit het straatbeeld. De woning valt op door de opmerkelijke steile dakvlakken, brede overstekken en een vlak van...Lees meer!

Scanabouw Ede

Ruim tachtig jaar geleden stond er een grote fabriek. Nu staan er nog alleen maar een paar façade-muren als symbool van een rijk industrieel verleden. Achter de muren een nieuwe wijk in ontwikkeling...Lees meer!

Waar vindt u ons
Uitgeverij Interdijk
Communicatieweg 5 | 3641 SG Mijdrecht
Bel ons
Tel.:+31 (0)297 566 385