Esbi

‘Bos Uyterlinde’ staat er op een bord bij de oprit. Een parkachtige entree. Huizen, half verscholen tussen bomen. De plek waar Elize en Henk hun huis lieten bouwen. “We wilden graag in het centrum van het land wonen. Om ons goed te oriënteren betrokken we tijdelijk een vakantiehuisje op een bungalowpark hier in de buurt. We gingen op huizenjacht, maar dat viel niet mee. Te groot, te duur, of er moest nog veel aan gebeuren. Door onze contacten met een makelaar kwamen we op het idee om een huis te laten bouwen. Daar hadden we zelf nog niet aan gedacht. 

Er kwam een bouwkavel vrij in het woonproject ‘Bos Uyterlinde’. Een ruime bouwkavel in een bosachtige omgeving - een prachtige plek om te wonen. Na een optie te hebben genomen, kochten we de kavel. Via via kwamen we bij het bedrijf ‘ Esbi Huis’ terecht. Het al bestaande, architecturale ontwerp is op een aantal punten aangepast. Meer ramen, want we wilden graag uitzicht op de tuin en het bos. Ook de indeling is voor een deel gewijzigd.  Volgens het kavelpaspoort moest het ontwerp passen in de natuurlijke omgeving en als dakvorm een puntdak hebben. Het uiteindelijke ontwerp heeft het aanzien van een houten huis. Strak qua architectuur maar dankzij de donkere houten gevels in harmonie met de omgeving. We hebben heel lang nagedacht over de indeling. De leefkeuken is onze centrale unit geworden. De woonkamer is tevens onze werkplek. Een belangrijke wens van ons was een veranda - een heerlijke buitenkamer met uitzicht op de tuin. Boven een grote slaapkamer met een badkamer. Voor logees een kamer met een eigen badkamer. Het is een ruim en comfortabel leefhuis. We genieten van de veranda en van het
terras waar je ook in de late zon kan zitten. Het enige waar we  in positieve zin nog aan moeten wennen is de grote tuin. Maar misschien worden we nog wel echte tuiniers.”

“Materiaalkeuze maakt het pand - in combinatie met de strakke moderne architectuur - tot een echt boshuis”

De bouwer aan het woord:  Marcel de Vries

Marcel de Vries van Esbi Huis: “Wij bouwen bijna altijd in houtskeletbouw. Het huis van Elize en Henk stond er in twee dagen - wind en waterdicht. Een belangrijk voordeel van deze bouwwijze. Daarna vakkundig afgebouwd door onze eigen bouwvakkers. Volgens Elize en Henk ‘de Parels van het bedrijf’. Het ontwerp moest passen in een bosrijke omgeving. Daarom is gekozen voor het gebruik van natuurlijke materialen. Een gevelbekleding van donker, verduurzaamd vurenhout. Deze materiaalkeuze maakt het pand - in combinatie met de strakke moderne architectuur - tot een echt boshuis. De veranda is een uitbouw maar wel in harmonie met het hoofdhuis. Zonnepanelen zijn verzonken weggewerkt op het stalen felsdak. De goten zijn onzichtbaar achter de gevel aangebracht. Er is extra aandacht besteed aan de isolatie. Een zeer energiezuinig huis door hoge RC-waarden en triple glas. De leidingen zijn weggewerkt achter een extra montage-binnenwand. Een huis dat mooi op de kavel staat. Volledig in harmonie met de natuurlijke omgeving”

Waar vindt u ons

Esbi Huis
De Sluis 23
7681 KA Vroomshoop 

Bel ons!

0546-643907

Mail

 info@esbihuis.nl 

Website

www.esbihuis.nl