ESBIHUIS

Stuken tussen lieveheersbeestjes

Het chique woonhuis van Inge en Michel is gelegen in een rustgevende omgeving aan een pleintje. Een bomenrij onthult nog niet meteen alles aan deze jaren dertig woning met een moderne twist. Een bijgebouwtje is via een kleine corridor met het hoofdgebouw verbonden. Zo lijkt het geheel nog breder dan het feitelijk is, ook het vrijstaande schuurtje is in stijl gehouden. Potdekselwerk met nageltjes, fraai gestucte witte muren boven een antraciet trasraam. In stijl maar duidelijk ook eigentijds, geen schoorsteen en forse raamopeningen, sommige gaan tot aan de grond. Er is één verdieping plus een volwaardige zolderetage en het bijgebouw; aan ruimte geen gebrek.

Michel en Inge vertellen: “wij woonden de buurt en telkens als we hier gingen wandelen hadden we er een goed gevoel bij! Wij woonden midden in de bebouwing en hadden al eens naar bestaande woningen gekeken. Hier dichtbij is een klassieke oude carré boerderij die nu als zorginstelling en eethuis is ingericht. Via die insteek kwamen er kavels vrij en konden wij plots dit perceel aankopen van ca. 1200 m2, het groen en de ruimte waren voor ons de grote winst. Via een relatie werden wij getipt voor architect Ilse Klein Brinke uit Lochem. We hadden zelf ook al een collage van wensen samengesteld. Het eerste ontwerp was in feiten meteen raak! Via I_KB architecten kwamen we bij EsbiHuis terecht en dat bleek ook een voltreffer, vanaf het eerste contact met met Esbi Huis! Zowel in de voorbereiding als samen met de geweldige bouwploeg. We zien ze nog in de volle zon stuken met zonnebrillen op tijdens een… lieverheersbeestjesplaag!

 

"We zijn vanaf het begin enorm goed geholpen door EsbiHuis, al onze wensen zijn verhoord: diepe vensterbanken, de chique uitstraling maar de corridor naar het bijgebouw is zeker een gouden greep geweest. Allemaal het gevolg van een ‘steen’goede  communicatie."

 

Ons vorige huis werd iets eerder verkocht en wij moesten dus nét iets te vroeg al in dit huis trekken, vol werklui en niet eens opgeleverd! Maar het ging perfect, vooral door de goede communicatie met EsbiHuis! Onze wensen zijn uitgekomen: stevige cellenbeton dikke muren beneden en super geïsoleerd, dus ook diepe vensterbanken, houtskeletbouw boven, veel licht en ruimte, de leuke corridor en het bijgebouw met bijkeuken. Stijlvol maar ook gezellig wonen! En heel snel gebouwd: in iets meer dan drie maanden!” Mooi zo, niets meer aan toevoegen.

 

Tijdens de bouw bedachten we dat de veranda wel iets groter zou kunnen. Vervolgens ontstond het idee van de glazen wand die helemaal opengevouwen kan worden.

De architect aan het woord: Ilse Klein Brinke

Architect Ilse Klein Brinke is de ontwerper van het huis van Inge een Michel. “Zij wilden een ruim huis met zowel moderne als klassieke kenmerken. Dat was de opdracht. We hebben eerst nog gekeken of het een rieten kap zou moeten worden, maar een kap met dakpannen maakt het huis toch wat strakker. De bouwwijze is bijzonder. Deze bestaat uit een opbouw van massieve ‘klimablokken’, met een hoge isolatiewaarde. Het is een muur zonder spouw en met extra isolatie. Aan de buitenzijde is een stuclaag aangebracht. De bovengevel heeft een gevelbekleding van gepotdekseld donker verduurzaamd hout. Dit geeft het huis een meer horizontaal karakter. Het ontwerp is een moderne variant op een bouwstijl uit de ‘jarendertig’. Flinke dakoverstekken zijn kenmerkend voor deze bouwstijl. Er is ‘gespeeld’ met de hoogte van de gootlijnen. De entree wordt gekenmerkt door een dwarskap. Op de begane grond zijn de verschillende ruimtes met elkaar verbonden zodat er eigenlijk één grote leefruimte is ontstaan. In deze ruimte zijn wel afzonderlijke hoekjes gecreëerd. De bijkeuken heeft ook een functie van tussenlid naar de garage en de kantoorruimte. Boven vier slaapkamers, een badkamer en een zolderruimte. Een modern huis met een klassieke uitstraling. Een fijn gezinshuis.”

Waar vindt u ons

EsbiHuis Vroomshoop B.V.  |  Vroomshoop

Bel ons!

0546 643907

Mail

info@esbihuis.nl