Roscobouw

Unieke en moderne woning op perfecte kavel

Aan de rand van hun dorp met zo’n mooi vrij uitzicht vonden Alex en Ellen hun perfecte kavel om hun nieuwe woning te laten bouwen. De architectuur hoefde niet heel speciaal te zijn, wel uniek en modern. Ze konden bij Roscobouw terecht om al hun wensen in de woning te realiseren.

De woning staat aan een straatje dat parallel aan de nieuwe randweg loopt. Het is allemaal net aangelegd voor de woonwijk waarin de kavel van Alex en Ellen in het midden van een aantal vrijstaande woningen ligt. Het straatje langs de kavels is rustig, want er komen alleen bewoners. Nog niet alle woningen zijn helemaal af, maar de woning van Alex en Ellen is al zover dat ook de tuin rondom de woning grotendeels is ingericht. De hoofdvorm en het metselwerk is traditioneel, maar de strakke uitvoering met vlakke dakpannen en brede overstekken met geïntegreerde dakgoten maakt het modern. Ook de raampartijen beneden die tot de grond doorlopen is van deze tijd. De vlakken met verticaal metselwerk trekken de raampartijen bij elkaar en vormen een subtiel lijnenspel. Dat is wat Ellen en Alex bedoelen met niet heel speciaal, maar wel uniek. Als we binnen aan de eettafel plaatsnemen, begrijpen we meteen waarom ze voor deze kavel hebben gekozen en waarom ze graag aan deze eettafel zitten. Ellen: “We woonden aan de andere kant van Heeze toen vorig jaar deze kavels in het nieuwbouwproject te koop kwamen. Als we nog eens een eigen huis wilden laten bouwen, dan was dit het moment. Natuurlijk is het uitzicht hier prachtig. Het geeft het gevoel van landelijk wonen en toch wonen we nog in het dorp.” Als ze dan toch een woning konden realiseren, dan moest het iets anders worden dan ze nu hebben. Daarvoor hadden ze zo hun wensen. Alex: “De keuken moest de centrale plek worden met daarbij een gezellige eettafel. Het moest de leefplek worden waar we veel verblijven. Aan de voorkant zouden we dan het meest genieten van het uitzicht.”

Ellen: “Verder hebben we gekozen voor een extra kamer beneden, die als kantoor, bioscoop, tuinkamer of eventueel ooit als slaapkamer dienst kan doen. Voor het thuiswerken wilden we ook een werkkamer boven, ook aan de voorkant. We wilden beneden ook niet een rechttoe-recht-aan grote ruimte. Door hoekjes en nisjes wordt het speels en ontstaan bijzondere plekjes.” Dat is ook zo bij de veranda die voor de helft inpandig is. Bij hun zoektocht naar een architect en bouwbedrijf kwamen ze al snel uit bij Roscobouw. Alex: “We zijn naar een open dag geweest. Het bedrijf sprak ons aan doordat ze het hele traject van voor tot achter op zich nemen. Ze kunnen in het begin al aangeven wat het gaat kosten en of het te realiseren is binnen de regels. Tijdens het proces rekenen ze veranderingen meteen door. Dat geeft vertrouwen.” Ellen: ‘We werden in het juiste tempo door alle fasen geleid.” Met Ruud van Dijck van Roscobouw spraken ze ook hun wensen voor het exterieur door. Alex: “De woning moest ruim op de kavel staan, we wilden helemaal rondom de woning kunnen lopen. De kavel is daar groot genoeg voor. Het was zelfs mogelijk om een garage achter in de tuin te maken. Inpandig is nog een ruime berging met een overkapping tot aan de voordeur. Achter de berging ligt de extra kamer.” Ellen: “We wilden de buitenkant onderhoudsvriendelijk. Dus geen wit gestuukte gevels. Ook geen hout vanwege het kleurverschil, maar wel brede overstekken ter bescherming tegen de regen.” In overleg met Roscobouw hebben Ellen en Alex het complete schilderwerk zelf uitgevoerd. Verder zijn klussen als de afwerking van de verdiepingsvloer, het behangen boven en de inrichting van de bijkeuken zelf gedaan. Ze zijn nu bezig met de afronding, maar ze genieten aan de eettafel al volop van het uitzicht.

We wilden de buitenkant onderhoudsvriendelijk. Dus geen wit gestuukte gevels. Ook geen hout vanwege het kleurverschil, maar wel brede overstekken ter bescherming tegen de regen.

De bouwer aan het woord: Ruud van Dijk

Ruud van Dijck is projectleider bij Roscobouw. “Deze fraai eigentijdse woning is rustig van vormgeving met bijzondere elementen. Dit is ook bij de overkapping van toepassing waar de lijst verder doorloopt over de gevel. Dit komt op andere gevels in diverse details terug. Verder maakt de combinatie van mooie materialen en kleuren deze woning af. Roscobouw verzorgt het gehele traject en adviseert en begeleidt daarin de opdrachtgever. Hierin is de samenwerking met een van onze vaste architecten zeer belangrijk, waardoor de opdrachtgever maatwerk krijgt en de bouw voorspoedig en soepel verloopt. Wij kunnen onze woningen in elk gewenste architectuur of materiaal uitvoeren, waarbij de wensen van de opdrachtgever centraal staan. Tijdens het hele traject is er een vast team, zo ook de eigen werklieden en onderaannemers op de bouwplaats. In onze aanpak vinden we communicatie ontzettend belangrijk, daarom is er ook tijdens de bouw een vast aanspreekpunt. Hier kan de opdrachtgever terecht voor alle informatie en vragen over de nieuw te bouwen woning. In een digitaal consumenten dossier, Home DNA worden alle gegevens verwerkt en bijgehouden. Het is daardoor samen ontwerpen en bouwen voor een perfect eindresultaat.”

Waar vindt u ons

Roscobouw
Bosschebaan 64 | 5384 VZ Heesch

Bel ons!

0412 455 501

Mail

info@roscobouw.nl

Website

www.roscobouw.nl