BOUWBEDRIJF LICHTENBERG

In het groen, dichtbij de stad

“Ons vorige huis werd aan de krappe kant met drie opgroeiende kinderen”, vertellen Kiki en Edward. “We wilden graag in deze buurt blijven wonen. Je hebt hier het gevoel dat je buiten woont, maar naar de binnenstad van Amersfoort is het een kwartier fietsen. De ligging van deze kavel was helemaal naar onze zin. Door de naast gelegen oude houtwal van grote eiken heb je het gevoel midden in het groen te wonen. Om ons een goede voorstelling te kunnen maken over de inpassing van het huis op de kavel, gingen we regelmatig de kavel bekijken. Zo wisten we ook waar de terrassen het beste gesitueerd konden worden.” Ze gingen op zoek naar een bouwbedrijf. “Uiteindelijk werd het ‘Bouwbedrijf Lichtenberg’.

Het voordeel van dit bouwbedrijf - vonden wij - is dat het samenwerkt met een architectenbureau. Ontwerpen, bouwen en bouwbegeleiding in één hand. We zijn met de architect om tafel gaan zitten. Onze wensen hebben we kenbaar gemaakt. Daar is een ontwerp uitgekomen dat eigenlijk in één keer raak was. De indeling was helemaal volgens onze wensen. Het accent ligt bij ons op de woonkeuken, dat is eigenlijk onze leefruimte. Beneden een woonkamer. Voor de kinderen een aparte kamer. Daar kunnen zij met hun vrienden bijvoorbeeld televisie kijken. We wilden allebei een eigen werkkamer. Verder drie slaapkamers op de eerste verdieping. Helemaal boven een aparte slaapruimte met badkamer voor ons. We noemen dat onze loft.

Omdat we graag buiten zitten, een overdekt terras. In het ontwerp zijn een aantal variaties aangebracht.” De buitenmuren zijn wit, gekeimd metselwerk. Maar Kiki en Edward twijfelden of ze rode baksteen mooier zouden vinden.
“De architect heeft ook een uitvoering op tekening aan ons laten zien in rode baksteen. We konden toen vergelijken. Het werd dus gekeimd metselwerk.” De andere variatie was uitbouw aan de zijgevel met een puntdak. “Een alternatief was om het schuine dak door te laten lopen. Toch hebben we gekozen voor uitbouw. Door de kleurstelling en strakke vormgeving is binnen en buiten een harmonisch geheel geworden. Ondanks de strakke vormgeving is het een huis met leuke hoekjes. 
We houden van een huis met verrassingen.”

Onze wensen hebben we kenbaar gemaakt. Daar is een ontwerp uitgekomen dat eigenlijk
in één keer raak was. De indeling was helemaal volgens onze wensen. Het accent ligt bij ons
op de woonkeuken, dat is eigenlijk onze leefruimte.

Waar vindt u ons

Bouwbedrijf Lichtenberg
Octaanstraat 5 | 7463 PM Rijssen

Bel ons!

0548-513 663

Mail

info@bouwbedrijf-lichtenberg.nl

Website

www.bouwbedrijf-lichtenberg.nl