Van der Padt & Partners Architecten

Op de plek waar zijn vader jarenlang een supermarkt in een oude boerderij had, wilden Albert en Yvonne hun nieuwe woning laten bouwen. De bouwregels bepaalden dat het dan wel net zo groot moest worden. Het resultaat is een superwoning die aan de dijk bescheiden is, maar daarachter groot genoeg is om de hele familie in te ontvangen.
Niet alleen de locatie stond voor Albert en Yvonne vast, ze hadden ook al een lange lijst met woonwensen en zelfs een eerste schets voor de indeling. Yvonne: “Het woonniveau wilden we op dijkniveau. Daardoor hebben we veel licht en zien we nog eens iets langskomen. De badkamer en slaapkamer én de berging hebben we ook op dit niveau, zodat het levensloopbestendig is.” Albert somt nog een paar wensen op: “We wilden een grote keuken met veel keukenapparatuur, want we houden van koken voor een groot gezelschap. Dus ook een grote eettafel en een grote woonkamer. Door het hoogteverschil van de dijk vonden we een lift ook belangrijk. En het barretje in mijn mancave beneden is altijd een wens geweest.” Yvonne: “We zijn familiemensen, dus wilden we logeerkamers voor onze kleinkinderen, of als familie van ver wil overnachten.”

Het past allemaal in de woning, omdat ze verplicht waren om de voetprint van de oude boerderij aan te houden. Yvonne: “We konden het nog vijf meter korter en een meter smaller maken. En dan nog is er veel ruimte.
Daarom zochten we naar eenheid in de verschillende vertrekken. Overal in huis vind je de stijl van het woonniveau. De badkamers en toiletten zijn van dezelfde materialen, de inbouwkasten zijn in dezelfde stijl en het eikenhout komt regelmatig terug.” De inrichting hebben ze voor het grootste deel door lokale onderaannemers laten uitvoeren, maar voor het ontwerp en de begeleiding van de bouw kwamen ze uit bij Van der Padt & Partners Architecten in Giessenburg. Yvonne: “Het voelde meteen goed en al een van de eerste ontwerpen vonden we mooi. We waren verliefd op het plaatje van de voorgevel met de luiken.” Albert: “Zij hebben de tekeningen en het bestek uitgewerkt en de bouw met al die lokale onderaannemers perfect laten verlopen.” Yvonne: “Nu we hier vier seizoenen wonen wil ik hier niet meer weg.” Albert: “Ieder plekje is genieten.”

De raampartijen met roedeverdeling en de smalle luiken maken de woning optisch kleinschalig

De bouwer aan het woord: René van Houwelingen

René van Houwelingen is projectleider/directievoerder bij Van der Padt & Partners Architecten. “Bij deze woning was de uitdaging om het enorme volume aan het dijkje visueel te verkleinen. Daarvoor hebben we in de voorgevel wit metselwerk en zwart potdekselwerk toegepast. De smalle luiken, de aangekapte, overstekende rietenkap en uitstekende entree zorgen ervoor dat het speels en niet enorm groot lijkt. In het hele ontwerp zijn het de detailleringen in onder andere de kozijnen en dakranden die eruit springen. We zijn gewend om samen te werken met lokale onderaannemers. Dat werkt prettig, ze zijn betrokken en ze hebben ook hun naam in de omgeving hoog te houden.”

Waar vindt u ons

Van der Padt & Partners Architecten B.V.
Bovenkerkseweg 96 | 3381 KC Giessenburg

Bel ons!

0184 - 651 845

Mail

info@padtenpartners.nl

Website

www.padtenpartners.nl