Woodframehouse

Een nieuwe woonwijk met ruime kavels was de ideale situatie voor Howard Law en Jacqueline Schulte om er een woning te laten bouwen volgens het concept van Woodframehouse. De zichtbare houten gebintconstructie maakt de woning stoer en landelijk, de hoge glazen achtergevel geeft ze het gevoel echt buiten te leven.

Dat dit huis op deze plek staat is te danken aan een bezoek van Jacqueline en Howard aan vrienden in de nieuwbouwwijk Oosterwold in Almere. Jacqueline: “We zagen hier een huis met een staalconstructie waarvan de stijl ons aansprak. De architecten bleken daarvan ook een houten variant, het Woodframehouse te hebben ontworpen. Het voorbeeld sprak ons vanwege het hout meer aan. Het zou goed op deze plek uitkomen, omdat de kavels uitzonderlijk groot zijn. Het paste ook goed in ons plan om onze paarden meer ruimte te geven en aan huis te houden.”

Van dat hout is vanaf de weg alleen de voorgevel van accoya te zien, want de gevels aan deze kant zijn nogal gesloten. Het pannendak is als een deken om de woning gevouwen en reikt aan de kant van de voordeur de grond. Binnen is aan de houten gebinten en de bouten te zien hoe de woning is gebouwd. Het geeft de gloednieuwe woning meteen een levensverhaal. Maar het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is het open karakter met als topper de volledig glazen achterpui die tot de nok loopt. Jacqueline: “Het had nog meer open kunnen zijn, maar wij hebben de bedachte vide dicht gemaakt voor een extra slaapkamer. Maar je hebt overal het gevoel contact met buiten te hebben. Ook in de keuken, waar ook nog een groot raam zit.” In het concept konden ze al hun belangrijkste woonwensen kwijt. Vooral de veranda vinden ze geslaagd, omdat deze is opgenomen in de hoofdvorm. De woonwensen voor de afwerking hebben ze voor het grootste deel zelf gerealiseerd, door zelf de keuze voor afbouwbedrijven te kiezen. Jacqueline: “We hebben ook zelf de overleggen en onderhandelingen gevoerd. De bouwer kon daar goed mee omgaan en gaf regelmatig adviezen. We konden zelfs voor de oplevering in de woning om de afbouw mogelijk te maken. Mede door die samenwerking is het onze ideale woning geworden.”

De kavel moet voor de helft zijn ingericht met stadslandbouw. De bewoners realiseerden dit met een boomgaard, kleinfruit en een moestuin.

De Architect aan het woord:

Woodframehouse is een woonconcept van FutureHomeConcepts en BKVV Architecten. Het concept bestaat uit zichtbaar gelamineerde spanten en binten in het interieur. Buiten is het aanzicht één geheel, zonder overbodige zaken als dakgoten. Alle bouwfranje is weggelaten. Het heeft veel stijlkenmerken van een landelijke woning en komt daardoor het beste tot zijn recht in een landelijke omgeving of op een grote kavel in bewoond gebied. De ruimtelijkheid is binnen ook optimaal door het vele glas en de hoge open ruimte. Duurzaamheid is het uitgangspunt, dus is de woning energieneutraal en is er gebouwd met natuurlijke materialen. 

Waar vindt u ons

Woodframehouse
Auguste Comteweg 15 | 1349 CD Almere 

Bel ons!

06 23198527

Mail

info@FutureHomeConcepts.com

Website

www.woodframehouse.nl