Bij Droomhuis® vindt u de architecten en bouwers van vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen de geïnteresseerde binnen een vast stramien
met technische gegevens en foto‘s een zo volledig mogelijk overzicht bieden van één of meer van hun woning-typen. Met daarbij veel nuttige
informatie, zoals in welke regio‘s (of landelijk) de bouwer actief is.

Woodframehouse

Een nieuwe woonwijk met ruime kavels was de ideale situatie voor Howard Law en Jacqueline Schulte om er een woning te laten bouwen volgens het concept van Woodframehouse. De zichtbare houten gebintconstructie maakt de  Lees meer!

Brummelhuis

Hoge bomen geven deze nieuwe, kleinschalige buitenwijk in Zeist een speciaal karakter. Huizen op ruime kavels in verschillende bouwstijlen die toch goed aansluiten bij de bestaande naburige wijk uit de ’jaren dertig’.  Lees meer!

Esbi

‘Bos Uyterlinde’ staat er op een bord bij de oprit. Een parkachtige entree. Huizen, half verscholen tussen bomen. De plek waar Elize en Henk hun huis lieten bouwen. “We wilden graag in het centrum van het land wonen. Om ons  Lees meer!

Livingstone

Een dijkwoning levert altijd een bijzondere woning op. Ontwerpers kunnen zich dankzij de grote hoogteverschillen heerlijk uitleven, waardoor woonlagen worden gewisseld en ruimten een andere functie of beleving krijgen. Lees meer!

Presolid Home

Wonen aan het water - met een sloep aan een eigen aanlegsteiger. Dat was de woonwens van Sabine en Rob.  “We hadden in Friesland een vakantiehuis aan het water. Een mooie stek voor verblijf in onze vrije tijd”, vertelt..  Lees meer!

Barentsz Ontdekkingshuizen

Verstopt tussen bomen ontdekken we het huis van Femke en Michiel. Een houten huis met een Scandinavisch karakter. Een ‘Barentsz Ontdekkingshuis’ in Baarn, ontworpen door het architectenbureau ‘Nieuw Nederland’. Lees meer!

Baas architecten

De moderne woning met strakke rechte lijnen op een eiland in Blaricum is geheel gebouwd volgens kubistische architectuur. Bewoners Edu en Denise Visbeek hebben die bouwstijl goed begrepen en konden daar hun .. Lees meer!

Lichtenberg Bouwbedrijf

Wonen in het groen en toch dichtbij de stad. Hooglanderveen. Oorspronkelijk een zelfstandig dorp, nu een geliefde wijk nabij Amersfoort. Kiki en Edward wonen er zo’n negen jaar. Eerst in een twee-onder-één kap, nu in een.. Lees meer!

ScanaBouw Houtbouwsystemen

Ruim tachtig jaar geleden stond er een grote fabriek. Nu staan er nog alleen maar een paar façade-muren als symbool van een rijk industrieel verleden. Achter de muren een nieuwe wijk in ontwikkeling. ‘De Bosschage’ is een.. Lees meer!

NarrativA architecten

Als je een woning in een bosrijke omgeving wilt laten opgaan, mag er wel wat meer gebeuren dan een woning van hout maken. Of timmervakman Menno Francke dat echt zo vond, doet er niet toe; architect Shai van Vlijmen van.. Lees meer!

Roscobouw

Dat Chris en Gertie weer een huis lieten bouwen was eigenlijk toeval. In hun vorige huis, ook door Roscobouw gerealiseerd, woonden zij naar hun zin - al twintig jaar. Toch grepen ze de kans aan om helemaal opnieuw te..  Lees meer!

Rose en de Bie

Wat doe je als je graag een moderne woning wilt laten bouwen, maar op de ideale kavel alleen traditionele bouw is toegestaan? René en Marja Wijlens wisten binnen de regels toch een landelijke villa te realiseren die ..  Lees meer!

Selekthuis

Aan de rand van een kleine woonwijk staat het huis van Heleen en Wilco. Samen met hun twee dochters wonen zij hier nu ruim een jaar. “De plek sprak ons aan”, vertelt Heleen. “Deze bouwkavel vonden we gunstig liggen. De..  Lees meer!

Mattone Bouwmeesters

Waar zou je nog mooier kunnen wonen, als je direct aan de Nieuwkoopse Plassen woont? Jac en Corintha weten het antwoord: twee kilometer verderop, waar het uitzicht over het water nog mooier is. Ze kochten daar...   Lees meer!

Van der Padt & Partners Architecten

Op de plek waar zijn vader jarenlang een supermarkt in een oude boerderij had, wilden Albert en Yvonne hun nieuwe woning laten bouwen. De bouwregels bepaalden dat het dan wel net zo groot moest worden. Het resultaat is.. Lees meer!

VarexHuis

Een lange zoektocht naar de ideale woning kan ook ertoe leiden dat je steeds meer tot in detail weet hoe die ideale woning er dan uit moet zien. Als die niet te realiseren is door een bestaande woning aan te passen, kun je.. Lees meer!

Finnhouse Houtbouw

Liliane en Lars woonden samen met hun vier kinderen in een ecologische wijk. Maar zij wilden meer ruimte om het huis. En het liefst helemaal buiten wonen, maar wel dichtbij de stad. Bij toeval vonden ze een stek om hun.. Lees meer!

Kampa

Vanuit het Zeeuwse platteland met vergezichten komen we in een wijk omsloten door bomen. Vrijstaande huizen op ruime percelen. Een wijk waar Raoul en Baerbel hun huis lieten bouwen. Een heerlijk comfortabel.. Lees meer!

Esbi

Een waterrijke locatie. Uitzicht op de Reeuwijkse plassen. Misschien was het wel zo aardig geweest om per boot een bezoek te brengen. Maar we komen ‘gewoon’ met de  auto en rijden de oprit op. Joop en Annemarie wilden..  Lees meer!

ScanaBouw Houtbouwsystemen

Droomzone Driemond is een kleinschalig project met vrijstaande woningen met uitzicht op het Amsterdam-Rijnkanaal. Voor Amsterdamse begrippen echt een unieke locatie. Dat realiseren de bewoners van deze houten,..  Lees meer!

Waar vindt u ons
Uitgeverij Interdijk
Communicatieweg 5 | 3641 SG Mijdrecht
Bel ons
Tel.:+31 (0)297 566 385