GUSSEK HAUS

Buitengevoel in  een stadshuis

Ellen en Heiko woonden in een leuk huis aan de rand van de stad. Ze gingen op zoek naar een ruimer huis met een grote tuin. Ellen: “We wilden graag een groter huis. Zelf een huis laten bouwen was niet de eerste gedachte, die bij ons opkwam. Maar tijdens bezichtigingen van te koop staande huizen was er altijd wel iets dat ons niet beviel. Misschien was nieuwbouw dan toch een betere optie, zo dachten we. Op een informatiedag - georganiseerd door de gemeente - werd een aantal bouwkavels in een nieuw wijkje gepresenteerd. Eén van de kavels was deze kavel van 500m2. Een aantrekkelijke plek met ruime mogelijkheid voor de bouw van een vrijstaand huis. We hebben toen snel een optie genomen. Maar de gemeente wilde dat we binnen een paar weken een beslissing over de koop zouden nemen. Een hele korte periode. We hebben daarop met verschillende bouwbedrijven afspraken gemaakt om ons te oriënteren op de bouw van ons nieuwe huis. We kenden het bedrijf ‘Gussek Haus’ van een bouwbeurs en een Open Dag, die we hadden bezocht. De bouw- en werkwijze van dit bouwbedrijf trok ons aan: houtskeletbouw in combinatie met een perfecte isolatie. De materialen en afwerking die men toepast vonden we ook mooi. In de grote showroom in Nordhorn konden we kiezen uit verschillende soorten bakstenen en dakpannen. Volgens de bouwvoorschriften van de gemeente kwamen alleen een rode baksteen en een zwarte dakpan in aanmerking . Het is een gemêleerde, rode baksteen geworden met een lichte voeg. We wilden geen groot huis maar wel een grote leefruimte. De woonkamer en keuken zijn tot één ruimte samengevoegd. Boven drie slaapkamers, badkamer en een wasruimte. Een comfortabel woonhuis dichtbij de stad en toch geeft het wonen hier een buitengevoel. Het is elke keer fijn om thuis te komen.”

Het huis heeft door de dwarskap een speels karakter gekregen. Speelse detailleringen zijn ook terug te vinden in bijvoorbeeld het siermetselwerk in de gevel.

De bouwer aan het woord: Gussek Haus

Richard Engelbertink, verkoopleider bij Gussek Haus Nederland,: Ellen en Heiko waren op onze ‘Open Dag’ in Nordhorn. Ze hadden plannen voor een nieuw huis, want ze hadden een bouwkavel op het oog. Later ben ik met hen gaan praten over de ideeën die zij hadden. Het beeldkwaliteitsplan van de gemeente was ook bepalend voor het ontwerp. Op basis daarvan ontstonden de eerste schetsen. Robert Morsink heeft het uiteindelijke ontwerp gemaakt. Voor de materiaalkeuze zijn we samen gaan kijken in onze showroom in Nordhorn. Er werd onder andere gekozen voor een gemêleerde, rode baksteen en zwarte dakpannen. Die keuze paste ook in het beeldkwaliteitsplan.
Het huis heeft door de dwarskap een speels karakter gekregen. Speelse detailleringen zijn ook terug te vinden in bijvoorbeeld het siermetselwerk in de topgevel. Het is gebouwd in houtskelet-bouw met een optimale isolatie. De buitenwanden hebben een Rc-waarde van 7. Voor de ramen is triple glas gebruikt. Perfecte isolatie, in combinatie met een lucht-warmte-pomp zorgen voor lage energiekosten. Ik zou het huis in het kort aldus omschrijven: Nederlandse architectuur van Duitse kwaliteit.”

Waar vindt u ons

Gussek Haus Nederland
Frederik Hendriklaan 18 | 4301 NX ZIERIKZEE

Bel ons!

06 12793220

Website

www.gussek-haus.nl