Bij Droomhuis® vindt u de architecten en bouwers van vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen de geïnteresseerde binnen een vast stramien
met technische gegevens en foto‘s een zo volledig mogelijk overzicht bieden van één of meer van hun woning-typen. Met daarbij veel nuttige
informatie, zoals in welke regio‘s (of landelijk) de bouwer actief is.

Esbi

Het moest een ruim huis worden. De klokgevel van het huisje dat er stond, wilden we laten terugkomen in het ontwerp. Dat was één van onze wensen. Die klokgevel was heel kenmerkend voor het oude huisje. Lees meer!

Roscobouw

Bouwbedrijf Roscobouw kenden we. We wilden een strak en modern huis. Na een aantal schetsvoorstellen ontstond het uiteindelijke ontwerp. Precies zoals we ons dit hadden voorgesteld. je. Lees meer!

Presolid

Een villawijk in het Gooise Laren. Huizen tussen het groen met ruime tuinen. Het huis van Nicole en Stef is nieuw. Toch heb je het gevoel dat het er al heel lang staat.Lees meer!

Rose en de Bie

Van een monumentale schuur tot woonhuis. In diezelfde sfeer wilden ze graag een huis laten bouwen, maar dan wel groter. Het werd een huis met rieten kap. Lees meer!

Brummelhuis

“We hebben veel bestaande huizen bekeken”, vertelt Philip ons, terwijl we vanaf de keukentafel uitzicht op het water hebben. “Dikwijls moesten de huizen naar onze zin te grondig worden verbouwd. Lees meer!

ScanaBouw

Het was duidelijk dat we voor dit project een woning met een houten uitstraling moesten laten bouwen. We kozen heel bewust voor houtskeletbouw, dat is duurzaam en de isolatiewaarde is hoog. Lees meer!

GussekHaus

We kenden het bedrijf ‘Gussek Haus’ van een bouwbeurs en een Open Dag, die we hadden bezocht. De bouw- en werkwijze van dit bouwbedrijf trok ons aan: houtskeletbouw in combinatie met een perfecte isolatie. Lees meer!

Finnhouse

Een schuurwoning werd het uitgangspunt voor het nieuw te bouwen huis. We vroegen aan architect Jerome Paumen een ontwerp te maken. Dit ontwerp was gebaseerd op een houten huis. Via internet kwamen we bij Finnhouse terecht. Lees meer!

ScanaBouw

De voorzijde van de bungalow – met een gedeelte in hout en een deel van steenstrips – oogt strak en modern. Binnen ontdekken we de open en uitnodigende achterzijde.  Lees meer!

EVE Architecten

We vonden de ‘landelijke villastijl’ die EVE Architecten ontwerpt een goed uitgangspunt voor het ontwerp van ons huis. Vooral de huizen met een rieten kap vonden we mooi.  Lees meer!

Selekthuis

We woonden in een woonwijk, maar we koesterden al lang een wens om in een huis te wonen met weids uitzicht, een vrijstaand huis met een ruime tuin. Lees meer!

NarrativA architecten

Villa Driemond, van Roel en Vanda met hun twee kinderen, staat in een groene omgeving. De wens om in houtskeletetbouw te bouwen, bracht de eigenaren bij architect Shai van Vlijmen. Lees meer!

Kampa

Het huis kun je niet missen als je in het buitengebied van Oostvoorne rijdt. Zelfs in de schrale najaarszon maakt het een zuidelijke indruk. Een huis met een mediterrane uitstraling.  Lees meer!

Lichtenberg

We rijden in een pittoresk Fries dorp, door een straat met een typisch Friese naam. Een vrijstaande witte villa met een rietenkap trekt onze aandacht. Wat een eyecatcher!  Lees meer!

Van der Padt & Partners

Droomhuis mag een kijkje nemen bij een opvallende woning in het project. Opvallend doordat het een asymmetrisch zadeldak heeft, maar óók doordat de woning méér dan zelfvoorzienend is.  Lees meer!

WnS Architecten

Een statig herenhuis, met een mooie symmetrie.  Op zich was dat niet vanzelfsprekend, want zij switchten van landelijk met rietenkap, naar een bungalow. Maar na het zien van het robuuste herenhuis in Kwintsheul.  Lees meer!

Barentsz

Tussen het riviertje de Gaasp en het Amsterdam-Rijnkanaal ligt dit huis. Door het gebruik van hout heeft het een warme uitstraling, de vormgeving is strak en zakelijk.  Lees meer!

Livingstone

Vanaf de overkant van de plas is het huis direct te herkennen door de prominente schoorsteen. “Een markant element van het huis.  Lees meer!

Lichtenberg

Geen standaard twee-onder-één-kap, maar op het eerste gezicht een groot, vrijstaand huis. Dat effect is bereikt door de asymmetrische bouw. Vooral bij de voorgevel is dit zichtbaar. Lees meer!

Varex

Juist op het moment dat we menen te weten welk huistype we zullen aantreffen bij VarexHuis, de woning van Helen en Marcel in Brabant, blijkt het iets anders en veel meer in de breedte.  Lees meer!

Waar vindt u ons
Uitgeverij Interdijk
Communicatieweg 5 | 3641 SG Mijdrecht
Bel ons
Tel.:+31 (0)297 566 385