KAMPA

Net verhuisd, nu al gelukkig

Ellen en Oscar zijn nog maar een week of twee verhuisd (!) maar deze Kampa woning en het interieur zijn al fraai genoeg om te fotograferen. Dit witte woonhuis heeft aan de linkerzijde bijna ongemerkt een praktische uitbouw waarin de woonkamer is ondergebracht. Door de ideale vorm blijkt dit een transparante en ruime woning; de buitenkant oogt modern. De bewoners: “ze noemen ons huis in de buurt nu al het vakantiehuis!” Dat is een aangenaam compliment en zo voelen de bewoners het ook. De rode draad in het verhaal is energie-neutraal! Deze houtskeletbouw voorziet al snel daarin. “Op dit landgoed konden we een ruime kavel bemachtigen van ca. 1400 m2. Eigenlijk hebben we het huis zelf ontworpen, Oscar is goed met autocad en we konden door de houtskeletbouw onze eigen indelingen maken. Bij het zoeken naar Nederlandse bouwers viel op dat je wel van alles kunt willen maar dat veel dingen vooral ‘opties’ zijn, oftewel meerprijs. Bij Kampa, een der grootste Duitse prefab bouwers, werden eigenlijk al onze wensen verhoord. We mochten zelf vormgeven/indelen en door de huisarchitect werden juist praktische verfijningen aangebracht! Allerlei zaken zijn in de prijs opgenomen: de beuken trap, het beslag, vloerverwarming, zonnecellen, warmtepomp maar ook tripleglas! Al die elementen zorgen intussen voor een energie-nul woning, dat hebben we al gemerkt! Contactpersoon Ingo Pahnke kwam al binnen twee weken naar ons toe met een fraaie tekening, het bestek, een richtprijs op de euro nauwkeurig. Geen valkuilen en Duitse topkwaliteit bovendien! Niet alleen in de ontwerpfase dachten er mensen mee, ook tijdens de bouw kwamen de vakmensen met praktische tips die echt van pas kwamen. Ingo is enthousiast en een uiterst serieus aanspreekpunt. We zijn nog in Duitsland uitgenodigd bij de fabriek om te kijken en keuzes te maken. Het leek wel of wij als Nederlanders extra in de watten werden gelegd (dit is het 2e Kampa huis in ons land) maar het blijkt altijd zo te gaan, vervoer, hotel, alles is perfect geregeld. ’’

“Mooist vinden wij dat ons huis écht zo geworden is als we hadden gehoopt en door Kampa’s goede zorgen voelt het zelfs voor 110 % geslaagd. Je staat versteld hoeveel al bij de allereerste offerte is inbegrepen. We wonen nu al gelukkig!”

Kampa heeft echt zinvolle dingen toegevoegd
“Kijk, we hebben eigenlijk zelf alle grote lijnen kunnen aangeven maar Kampa had gewoon nog een flink stel goede tips, een inspringende muur bij de tuindeuren, drie glazen delen in plaats van twee, verdiepte vensterbanken, allemaal van die praktische dingen waar we erg blij zijn!”

Ons oog valt op de fraaie, open trap. Is die ook inclusief? “Nou bijna wel. We konden aanvankelijk kiezen uit een aantal houtsoorten en dan ook nog in drie tinten/varianten. Wij kozen voor de middelste licht getint met stalen spijlen. Enige dat iets extra’s kostte was het vierkante plateau maar dat vonden wij hier toch iets strakker. Het derde raampje in de vide komt van Kampa.

‘Het huis is pas op het laatste moment wit geworden maar niemand had er moeite mee!’

(namens) De architect aan het woord: bewoners, Ingo Pahnke/ Kampa

Kampa werkt voor een groot deel met basis-ontwerpen in houtskeletbouw. Ingo Pahnke is contactpersoon voor ons land. “Het contact kwam tot stand, doordat Ellen en Oscar op het internet naar een ‘passiefhuis’ bouwbedrijf zochten en zo bij de website van KAMPA terecht kwamen. Na telefonisch contact hebben we een afspraak bij de familie thuis gepland en toen alle mogelijkheden van KAMPA energie-pluswoning besproken. Belangrijk voor de opdrachtgever was een nul-energie woning (EPC van 0,00). Andere zaken die speelden waren de moderne manier van bouwen (prefab), de Duitse kwaliteit/ degelijkheid en de snelle bouw/ levertijd. Wij kunnen door de vele basistypes woningen heel precies plannen en snel de bouwkosten bepalen. Al onze woningen verbruiken minder energie dan het huis zelf opwekt! Goed voor het milieu en natuurlijk financieel aantrekkelijk- voor altijd. Ellen en Oscar kozen voor de moderne Architectuurlijn SETROS met ook op de verdieping (met licht hellend dak) de volle stahoogte. ‘SETROS’ is Keltisch voor ‘moed’ en ‘kracht’. Op basis van hun eigen inbreng, ideeën en schetsen hebben we samen hun droomhuis ontworpen. De familie heeft de showroom in Duitsland bekeken en daar het 3D ontwerp met alle keuzes gekregen en doorgesproken! De woning moest van de welstand wit worden maar dat was voor niemand een bezwaar!”

Waar vindt u ons

Kampa

Frederik Hendriklaan 18 | 4301 NX Zierikzee

 

Bel ons!

+31 612 793 220

 

Mail

ingo.pahnke@kampa-woningen.nl

Website

www.kampa-woningen.nl