Mattone Bouwmeesters

Waar zou je nog mooier kunnen wonen, als je direct aan de Nieuwkoopse Plassen woont? Jac en Corintha weten het antwoord: twee kilometer verderop, waar het uitzicht over het water nog mooier is. Ze kochten daarvoor een oude tuinderij die ze lieten opruimen om er hun droomhuis te kunnen bouwen. 

Corintha kende de tuinderij al doordat ze er ooit als bijbaantje heeft gewerkt, maar ze ontdekten het beiden pas als prachtige woonlocatie tijdens een vaartochtje. “We woonden in een woning in de stijl van een oude boerderij. Jac werkt in de bouwwereld en wilde altijd al eens een eigen huis laten bouwen. Interieur inrichten is mijn werk, dus
samen zagen we al snel voor ons hoe het kon worden. Dat is een landelijke, moderne stijl met lichte gevels, rieten kap, zwarte kozijnen en veel hout.” Ook het wensenlijstje voor de indeling en inrichting was snel ingevuld. “We vinden allebei een grote leefkeuken het belangrijkste. De woonkamer kan in verhouding klein zijn, want daar zitten we alleen om televisie te kijken. We wilden op de begane grond ook een afsluitbare kantoorruimte. En natuurlijk moest de woning op het water gericht zijn en we wilden vanuit de keuken naar alle kanten naar buiten kunnen kijken.” Het drukke werkzame leven van beiden deed ze besluiten om het hele proces van ontwerp en bouw over te laten aan Mattone. “Het voordeel is dat dat bedrijf alles in eigen beheer doet. We hebben veel gehad aan de bezoeken aan de bedrijven die de deuren en kozijnen, de schuifpui en dergelijke maken. Daardoor kwamen we op zonwerend glas in de schuifpui en ontdekten we de uitvoering van de voor- en achterdeur met panelen. Alle materialen binnen hebben we zelf uitgekozen. 

De basis van grote zwarte plavuizen en lichte wanden is neutraal. De houten gebinten zijn geen onderdeel van de constructie, maar sluiten wel aan bij het landelijke karakter van de buitenkant. De sfeer maak je verder met meubels en accessoires. Daar kan ik me in uitleven. Het liefst verander ik iedere week wel iets, ook nu het helemaal af is.”

“Door bij de fabriek van de schuifpui te gaan kijken, kwamen we op het idee van zonwerend glas in de schuifpui.”

De bouwer aan het woord: Peter Groenendijk

Peter Groenendijk, directeur van Mattone Bouwmeesters, heeft Jac en Corintha begeleid. “Bouwmeester wil zeggen dat we zowel de architect als de bouwer zijn. Daarmee zijn we het aanspreekpunt vanaf het begin, voordat er ontworpen wordt, tot en met de oplevering. In dit geval wisten Jac en Corintha goed wat ze wilden. Het rieten dak met gestuukte gevels was daardoor een gegeven. In het bestemmingsplan stond de hoofdvorm vast, maar was er ook ruimte om met de vorm te spelen. De linkergevel heeft een uitbouw met tuitgevel en bij de rechtergevel is een sprong in de kap en keuken ontworpen. De eiken veranda versterkt het ontwerp niet alleen, het is ook buitengewoon leuk om te timmeren. Het eiken komt ook mooi terug in de corridor achter de hal en de spanten onder de kap. De zwarthouten delen van de bijgebouwen zorgen voor variatie en versobering. Je ziet het ook veel bij de boerderijen in de omgeving, waardoor het landelijk wordt en in samenhang optimaal in de omgeving past.”

Waar vindt u ons

Villabouw Mattone B.V.
Cypresbaan 36 | 2908 LT Capelle aan den IJssel

Bel ons!

010  458 40 98

Mail

info@mattone.nl

Website

www.mattone.nl