Presolid Home

Een villawijk in het Gooise Laren. Huizen tussen het groen met ruime tuinen. Het huis van Nicole en Stef is nieuw. Toch heb je het gevoel dat het er al heel lang staat, omdat het goed past in de omgeving. Een breed grindpad leidt ons naar de voordeur. In de ruime hal ruikt het nieuw. “We wonen hier nog maar een jaar”, zegt Nicole.  “Het idee om zelf te bouwen hadden we al langer. We hebben vijftien jaar in verschillende huizen gewoond, ook in het buitenland. Ons laatste huis was prima maar we vonden het te groot worden. De kinderen zijn het huis uit. Ons plan om een huis helemaal naar eigen idee te laten bouwen werd nu concreet.” 

Bouwkavel
“Op de plek waar nu dit huis staat, stond een huis uit de ‘jaren twintig’. Een leuk huis, maar er moest heel veel aan worden verbouwd. Het stond op een mooi plek van 1500m2, midden in het groen. In het verleden hadden wij ons al georiënteerd op bouwers. Zo kenden we het bedrijf ‘Presolid Home’. Voor ons een reden om aan deze bouwer onze ideeën over het ontwerp voor te leggen. Eerst hebben we bij de gemeente de geldende bouwvoorschriften ingezien. Het huis mocht niet veel groter zijn dan het bestaande huis. Toch is het gelukt een deel vergunningvrij te bouwen”.

Rieten kap en wit gestucte muren
“We wilden per se een huis met een rieten kap en wit gestucte muren. Maar de gemeente eiste wit gekeimde gevels. Waarom weten we nog steeds niet. Na wat heen en weer gepraat is het gelukkig toch stucwerk geworden. De indeling is praktisch en prettig. We hebben erg gelet op de looplijnen in het huis. De keuken is geschakeld aan de woonkamer. Daardoor is het één royale ruimte geworden. Behalve de  studeerkamer, die is afgescheiden met een schuifdeur. Boven slaapkamers met twee badkamers. Boven de garage een logeerkamer met een doucheruimte. We merken nu, na een jaar, dat het een comfortabel huis is. Zowel in de winter als in de zomer. We hopen hier nog lang te blijven wonen. Langer dan in onze vorige huizen.”

“Voor een deel moesten we de oplossing zoeken in vergunningvrij bouwen. Dat deel hebben we op een mooie manier kunnen integreren in het uiteindelijke ontwerp”

De bouwer aan het woord: Presolid Home

Bert Steffens is bouwadviseur bij ‘Presolid Home’. “Samen met de architect van ‘Building Design’ hebben we de bouwkavel bekeken en de mogelijkheden onderzocht. Het bouwblok waar binnen gebouwd mocht worden was beperkt. Zeker ten opzichte van de door Nicole en Stef  gewenste grootte. Voor een deel moesten we het daarom zoeken in vergunningvrij bouwen. Dat deel hebben we op een mooie manier kunnen integreren in het uiteindelijke ontwerp. De wens was een rieten kap en wit gestucte gevels. Op basis hiervan zijn de eerste schetsontwerpen gemaakt. Het uiteindelijke ontwerp is een huis dat heel goed past tussen de bestaande bebouwing. De welstandscommissie keurde het ontwerp dan ook in één keer goed.” “Over het algemeen is het zo dat onze opdrachtgevers bij de eerste kennismaking al een voorkeur voor houtskeletbouw te kennen geven. Niets is standaard bij ons. Alle ontwerpen zijn maatwerk. In onze fabriek in Enter worden alle onderdelen prefab gemaakt. Dat scheelt veel tijd op de bouwplaats. In één dag staat een huis van ons wind en waterdicht.” “Duidelijk is dat houtskeletbouw steeds meer wordt gewaardeerd: korte bouwtijd, flexibel, duurzaam en comfortabel (thermisch en akoestisch).”

Waar vindt u ons

Presolid Home B.V.
Oonderweg 6   | 7468 DC Enter 

Bel ons!

0547 - 38 40 77

Mail

info@presolidhome.nl

Website

www.presolidhome.nl