Presolid Home

Wonen aan het water - met een sloep aan een eigen aanlegsteiger. Dat was de woonwens van Sabine en Rob.  “We hadden in Friesland een vakantiehuis aan het water. Een mooie stek voor verblijf in onze vrije tijd”, vertelt Sabine.  “Maar waarom zouden we niet permanent aan het water kunnen gaan wonen, zo vroegen wij ons af. Bij toeval zagen we bouwkavels, gesitueerd aan het water, te koop staan. Een locatie aan de Rijn in Oegstgeest - de plaats waar we woonden. Een kans om ons ideaal – permanent wonen aan het water - te verwezenlijken. We namen een optie op één van de kavels. Het terrein bestond uit een groot weiland met ruwe struiken. Op de plankaart zag het er mooi uit, maar op de plek zelf kon je je nog maar moeilijk voorstellen hoe het er uiteindelijk zou komen te zien.

Volgens afspraak met de grondeigenaar zou het bouwbedrijf Presolid Home op de beschikbare kavels gaan bouwen. We maakten daarom een afspraak met dit bedrijf en met de architect om onze wensen kenbaar te maken. In ons vorige huis hadden we een grote keuken. Dat wilden we in ons nieuwe huis ook, maar dan wel met een open verbinding met de woonkamer. Een grote hal met vide was ook een wens van ons. Voor onze drie kinderen elk een slaapkamer op de eerste verdieping - plus een hobbykamer, een werkkamer en twee badkamers. Op de zolder nog twee kamers en een logeerkamer. In verband met onze wens ons huis een levensloopbestendig karakter te geven wilden we onze slaapkamer plus badkamer op de begane grond situeren.

We vonden het wel lastig om precies aan te geven wat we wilden - je laat toch voor de eerste keer een huis bouwen. Je moet veel in het ontwerp al vroeg bepalen en ook keuzes maken voor de toepassing van materialen zoals voor de kozijnen en de gevels. De ligging van het huis ten opzichte van de zon was ook heel belangrijk. Waar willen we de terrassen en de veranda?
Want ook met minder mooi weer wilden we buiten kunnen genieten. Vooral het uitzicht op het omliggende water was uitgangspunt voor het ontwerp. Ten slotte was het daar om begonnen. Ons huis is nu een permanent vakantiehuis.”

De architectuur is speels van opzet- niet één groot bouwblok, maar verspringende gevels en kap

De bouwer aan het woord: Gerard Grobben

Gerard Grobben, verkoopadviseur bij Presolid Home, was de contactpersoon voor de bouw van dit huis. “In het ontwerp hebben we rekening gehouden met de unieke ligging in de waterrijke omgeving. Een huis met een rieten kap vonden we heel passend en dan gecombineerd met wit gestucte gevels en houten accenten. Dat was ook de wens van Sabine en Rob. De architectuur is speels van opzet- niet één groot bouwblok, maar verspringende gevels en kap. De bouwwijze is houtskeletbouw. Bij deze bouwwijze wordt gebruik gemaakt van duurzame recyclebare materialen. De prefab-elementen, zoals wanden, verdiepingsvloer en dakplaten hebben we in anderhalve dag gemonteerd. Een landelijke bouwstijl met een moderne inslag. Architectonisch goed passend in de waterrijke omgeving.”

Waar vindt u ons

Presolid Home
Vonderweg 6
7468 DC Enter

Bel ons!

0547 384 077

Mail

info@presolidhome.nl

Website

www.presolidhome.nl