Presolid

Een kavel hoeft niet groot te zijn om er een woning op te kunnen realiseren die alle gewenste functies heeft terwijl er toch voldoende buitenruimte overblijft. Gert-Jan en Ingrid lukte het ook nog eens in een bestaand plan in Oegstgeest.

De woning die ze een jaar geleden konden betrekken voldoet aan alle beelden die ze bij de aanschaf van de kavel hadden. Het is een woning geworden waarbij buiten leven net zo belangrijk is als binnen wonen. Ze kunnen vanuit hun achtertuin met hun boot vrijwel direct het open water op. De indeling van de begane grond is precies zoals ze hadden uitgetekend, met een gezellige zithoek, ruime woonkamer en een keuken als blikvanger. De haard is als bindende factor vanuit alle 
hoeken zichtbaar. Het daglicht uit de vide in de hal valt via de stalen deuren de woonkamer binnen. Op de bovenverdieping is een tweede badkamer en de eigen slaapkamer met badkamer en inloopkast. De styling is helemaal volgens hun pallet van zwart, wit en grijs met een houten accent. Een woning ook die drie woonlagen heeft, knap is gesitueerd op een betrekkelijk kleine kavel en toch past in het straatbeeld. Feitelijk gaat het om een vergaande aanpassing van één woning in een totaalplan van dertien woningen dat door Presolid Home op een voormalig bedrijfsterrein is ontworpen. De eigen wensen en ideeën van Gert-Jan en Ingrid zijn vervolgens tot een uniek ontwerp verwerkt.
Gert-Jan: “De eigenaar wilde dat Presolid Home een plan ontwierp met woningen waarvan hij er in één ging wonen. Daardoor was voor deze kavel ook al een woning ontworpen. Aanvankelijk sprak dat ontwerp ons aan. De woning was niet zo groot, maar doordat we binnen toch wat meer functies voor drie personen wilden, heb ik zelf de tekening aangepast en de gevels wat opgetrokken.” Presolid Home dacht verder met Gert-Jan en Ingrid mee, waarbij ook de details werden meegenomen. Ingrid: “De open haard, de stalen deuren en het ontwerp van binnen naar buiten vonden we belangrijk. Daardoor zijn de schuifpuien op maximale breedte en is de veranda voorzien van heaters.” Ze hebben inmiddels al vol van het buitenleven genoten. Ingrid: “Vanaf het eerste tuinfeestje hebben we het gevoel dat alles klopt.”

Het is een woning geworden waarbij buiten leven net zo belangrijk is als binnen wonen. Ze kunnen vanuit hun achtertuin met hun boot vrijwel direct het open water op.

De bouwer aan het woord: Gerard Grobben

Gerard Grobben van Presolid Home heeft de bewoners tot het eindresultaat begeleid. Dat een bestaand ontwerp daardoor aanzienlijk is aangepast, beschouwt hij als de kracht van het bouwbedrijf. “Er zijn altijd wel omstandigheden waardoor je niet kunt realiseren wat ideaal zou zijn. Wij zoeken dan naar wat er wel mogelijk is, om uiteindelijk toch bij het ideaal uit te komen. In dit geval was dat de wens om het bestaande ontwerp te verhogen en een extra woonlaag te realiseren. Het was een verbetering, omdat daardoor een mooi kantoor en een ruimere fitnessruimte mogelijk werden. Uiteindelijk bleek het niet moeilijk om het volume in de juiste verhouding op de kavel te laten passen. Gert Jan en Ingrid hadden zelf hiervoor al een voorstel ontworpen dat we gezamenlijk tot een prachtig ontwerp hebben gemaakt. Samen moet je het doen en dan is bouwen een feest.”

Waar vindt u ons

 Aan de Stegge Presolid Home B.V.
Vonderweg 6 | 7468 DC Enter

Bel ons!

0547 – 38 40 77

Mail

info@Presolidhome.nl

Website

www.presolidhome.nl