ScanaBouw Houtbouwsystemen

In de bosrijke omgeving van Ede staat een woning die opvalt door de hoge, gesloten houten voorgevel over bijna de hele breedte van de kavel. Direct na de voordeur geeft deze woning de geheimen prijs die de bewoners zelf in het ontwerp hebben bedacht. Het is letterlijk met de deur in huis vallen, want binnen gaat de hal naadloos over in de keuken, waar bewoners Wessel en Michelle Cramwinckel direct hun zelf ontworpen woning typeren. Michelle: “Het is een tiny house XXL, want we hebben echt over iedere centimeter nagedacht.” Wessel: “We komen oorspronkelijk hier vandaan. We waren niet van plan om terug te keren, tot we deze kavel met het uitzicht op de heuvel en het bos tegenkwamen. Dat betekende wel dat we voor het eerst zelf een huis gingen bouwen.”

Ze waren dankzij de bouwkundige achtergrond van Wessel goed in staat om hun ideale woning zelf te ontwerpen. Heel logisch ontstond een ontwerp met het gezicht naar het bos en de rug naar de weg. Die gesloten gevel was ook het vertrekpunt voor de indeling binnen. Wessel: “Allereerst hebben we binnen alle nutteloze ruimte geschrapt. De praktische ruimte kwamen logischerwijs aan de dichte voorkant. Zo kwamen de woonfuncties zoveel mogelijk richting de tuin.” Ze wilden de keuken als actieve ruimte centraal in de woning waar de overige functies aan zijn verbonden. Dat is de halfopen trap naar de slaapverdieping aan de ene kant en een loungehoek aan de andere kant. Het maakt het een open, compacte en tegelijk knusse woonlaag, die door de vide juist een heel ruimtelijke beleving heeft. Het grote raam boven in de achtergevel is op aanraden van de architect van ScanaBouw erin gekomen. Daardoor is er vanaf de vide uitzicht tot over de heuvel achter de tuin. Het was maar een enkele aanpassing die de architect van ScanaBouw nodig had. Wessel: “Ons ontwerp bleek alleen in houtbouw te realiseren. Zo kwamen we bij ScanaBouw terecht. Het proces verliep heel prettig, omdat ze met ons samen alles uit de beschikbare situatie wilden halen. We bewaakten samen de budgettaire consequenties van onze keuzes en ik kon drie maanden full-time met de aannemer meebouwen. Dat maakt het nog meer een woning die we tot iedere centimeter kennen.”

De keuken is de actieve, centrale ruimte waar de overige functies aan zijn verbonden.

De bouwer aan het woord: Laura Broekhuis

Laura Broekhuis van ScanaBouw heeft Wessel en Michelle begeleid bij de realisatie van hun woning. Ze vindt hun woning echt een droomhuis, omdat alles erin zit wat de bewoners wensten. “We hebben hun eigen ontwerp met onze architect en werkvoorbereiders vrijwel één op één verder uitgewerkt. Onze houtbouw past hier perfect bij, omdat er constructief meer mogelijk is en we altijd maatwerk kunnen leveren. Wij werken met alle houtsoorten. Verduurzaamd hout is zeer geschikt voor de buitengevel, omdat dat de woning nog meer laat spreken. Dat kan onbehandeld gelaten worden. In dit geval is het geschilderd vanwege de uitstraling. Net als Wessel en Michelle bij ons binnenstapten, komen vrijwel al onze klanten al met de overtuiging dat ze een woning in houtbouw willen. Ze weten van de eigenschappen en weten de voordelen. Het enthousiasme van Wessel en Michelle toont aan dat je met beschikbare mogelijkheden je droomhuis kunt realiseren.”

Waar vindt u ons

ScanaBouw Houtbouwsystemen
Nijverheidstraat 2 | 6851 EJ Huissen

Bel ons!

026 325 5160

Mail

info@ScanaBouw.nl

Website

www.ScanaBouw.nl