VAN DER PADT

& PARTNERS

Een landmark voor een landmark

Op deze plek in de polders nabij Gorkum stond een fabriek. Met een van verre herkenbare, hoge toren was de veevoederfabriek een heus landmark. Op nagenoeg dezelfde plek staat nu weer een landmark, dit landhuis van Van der Padt en Partners. De trotse bewoners Daniëlle, Peter en hun vier kinderen hebben een mooi verhaal. Daniëlle: “Via een makelaar kwam een deel van de grond beschikbaar mét bouwvergunning. Wij woonden iets verderop, al meer dan achttien jaren in een fraaie boerderij, daar hadden we ziel en zaligheid in gestoken. We woonden daar met kleine hoekjes, kleinere kamers maar ook met veel sfeer. Peter kwam toen met deze unieke mogelijkheid en eerlijk gezegd hebben we geen spijt van deze stap!
Dit is een prachtkavel aan het water, wij zijn echt liefhebbers met kano’s en een sloep. De woning is een product van Martin Sterk en Arno van der Padt. Een modern landhuis met twee verdiepingen. Samen met de architecten hebben we de woning ‘gefinetuned’, wij hadden uiteraard onze wensen.

Zo wilden we graag een licht huis met liefst ook een lange doorkijk/zichtlijn van voor naar achter. Ook wilden we vijf slaapkamers gezien de gezinssamenstelling en tevens een riante werkkamer beneden, die is gehuisvest in het tweede, ‘ingeschoven’ deel met red cedar. De keuken wilden we liefst aan de voorzijde. De eetkamer-uitbouw was direct een ‘hotspot’ maar we genieten het meest van de overdekte veranda op de zon/tuin.

We hebben het gevoel dat buiten ook binnen is, we zijn daar vaak te vinden! Direct ernaast is het kantoor met zicht op tuin en water, heel inspirerend is dat. De tuin is een heel bezielend project geweest maar echt ontstaan in overleg met Van der Padt en Partners. We vonden het prettig dat er zoveel mogelijk natuurlijke, robuuste materialen zouden worden toegepast, zoals eikenhout bij de veranda, het red cedar, de natuurstenen dorpels en de houten luiken, de zinken goot. Met een rieten kap zou het ineens weer te boerderij-achtig worden. Het witte keimwerk verschaft iets heel fris. We vonden een houtkachel wel erg passend en we hebben gekozen voor ‘en suite schuifdeuren’ bij de woonkamer/ woonkeuken. En er is een ruime overloop op de eerste verdieping.” Een echt landhuis dus maar ook: een nieuw landmark!

We vonden het prettig dat er zoveel mogelijk natuurlijke, robuuste materialen zouden
worden toegepast, zoals eikenhout bij de veranda, het red cedar, de natuurstenen dorpels en
de houten luiken, de zinken goot.

Waar vindt u ons

Van der Padt & Partners Architecten B.V.
Bovenkerkseweg 96 | 3381 KC Giessenburg

Bel ons!

0184 - 651 845